Steve Jobs a filatéliatörténelembe is bekerül

KeleMan 2011.11.30. 17:33 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 192

Gyermekkoromban nagyon sokáig gyűjtöttem a bélyegeket. Több, mint 8 bélyegalbum és 10 ezer darab magyar és külföldi bélyeg után, nomeg a munka és egyéb teendőim miatt sajnos mégis felhagytam ezen hobbimmal. Pedig nagyon jó volt. Nagyon sokat lehetett tanulni és művelődni a bélyegekből. Viszont bármikor, ha meglátok egy új bélyeget, előjön belőlem a régi érzés, hogy milyen jó is lenne beszerezni, leülni kicsit és átnézni a sok kis színes képet. Az köztudott, hogy a Magyar Posta bélyegei, a neves grafikusaink által mind-mind, egytől-egyig művészi értékkel bírnak. Mindegyik egy emléket idéz, hogy hogyan is szereztem meg, milyen élmény is fűződik hozzá.

Walter Isaacson: Steve Jobs nevű életrajzi könyve 2011. november 28-án debütált hivatalosan a HVG Kiadó jóvoltából a Libri könyváruházban Budapesten, melyre a Magyar Posta is készült.

A Magyar Posta filatéliai különlegességet bocsát ki Steve Jobs emlékére. A perforált képet is magába foglaló sorszámozott emlékívek korlátozott példányszámban készülnek. Decembertől egyedi tartóban lesznek elérhetők a filatéliai ritkaságok gyűjtői és a vizionárius zseni emlékét megőrizni vágyók számára.

A Magyar Posta a magyar nyelvű életrajzi könyv kiadásához csatlakozott. A névérték nélküli, fogazott, sorszámozott emlékíven Steve Jobs portréja látható. A keretrajz jobb oldalán, Steve Jobs portréja mellett a következő szöveg található, “In memoriam Steve Jobs 1955-2011”, bal alsó részén az “EMLÉKÍV”, “Commemorativ Sheet” feliratok szerepelnek.

Az emlékívet kizárólag csak az emléklapban (filacsík) elhelyezve lehet megvásárolni. Az emléklap külső és belső részeit Steve Jobs jellegzetes keynote alatti mozdulatai díszítik, a belső oldalon pedig Rubik Ernő írásának a részletei szerepelnek angol és magyar nyelven. Az emlékívet és a hozzá tartozó emléklapot Baticz Barnabás tervezte. Az Állami Nyomdában készült emlékív összesen 5.000 példányban készült. Nem több, nem kevesebb. Utánnyomásra nem biztos, hogy lehet számítani, így akit érdekel vagy ismer olyat, aki gyűjti a bélyegeket, esetleg szereti az Apple termékeit is, nagyszerű ajándék lehet. A filatéliai csemege pedig nem hiányozhat egyetlen fanatikus Apple- és/vagy bélyegrajongó gyűjteményéből sem.

Az emlékív bruttó 1.000 Ft-os áron vásárolható meg a Postaboltban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!