Használd az iPhone fülhallgatód fényképező kioldóként

Helme 2011.11.30. 07:15 iPhone 6 hozzászólás 906

Rengeteg iPhone tulajdonos várta az iOS 5-öt, ugyanis számos újdonság érkezett a frissítéssel. Szinte teljesen átalakította a telefon belső szerkezetét. Persze a négyszer négyes ikonos elrendezés megmaradt (bár ugye lehet módosítani), mert ez már az iPhone védjegyévé vált. Több olyan rejtett új funkciót tartalmaz az ötös verziószámú szoftver, melyet az Apple annyira nem reklámozott, mert ezeknél jóval jelentősebb funkciók kerültek bele, ennek következtében ezekre nem fektettek akkora hangsúlyt.

Az egyik ilyen a fülhallgató bevonása a fényképezésbe. Mi csak egy gyári Apple fülhallgatóval tudtuk kipróbálni, így akinek sikerült más márkával is, az kérjük ossza meg velünk tapasztalatait hozzászólás formájában. Ami nagyon fontos, hogy legyen hangerőszabályzó gomb, ez fog nekünk segíteni. A gomb ugyanis kioldóként tud funkcionálni, ha belépünk a kamera alkalmazásba. Aki már használt ilyet tükörreflexes gépnél azt tudja, hogy megkönnyíti a fotó készítését.

Ez jelen esetben sincs másképpen azonban azzal, hogy a telefon hangerőszabályzója egyaránt képes erre (ráadásul van exponálás), így kicsit értelmét veszti. Mondjuk kétségtelen, hogy így nem mozdul el egyetlen egy millimétert sem az iPhone amikor lenyomjuk a felvétel gombot, ezért még pontosabb munkát végezhetünk.

Nem kell sok dolgot tenni: dugd bele a fülhallgatót a telefonba, lépj be a kamera alkalmazásba, válaszd ki a lefotózni kívánt objektumot, exponálj, majd nyomd meg a fülesen a + részt. A kép máris elkészült.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

6 hozzászólás

 1. Skullcandy - 2011.11.30. 08:25

  A Skullcandy csapata már le is tesztelte a funkciót!

  A hangerőszabályzós mikrofonos modellek mindegyike alkalmas kioldásra, ilyenek a 50/50 ; a Fix ; a Heavy Medal fülhallgatók és nem utolsó sorban az Aviator fejhallgató!
  Sajnos a csak felvevőgombbal rendelkező fülesek már nem alkalmasak kioldásra!

  Üdv,
  SKDY Team

 2. Imi - 2011.11.30. 09:15

  Sennheiser fülesekkel is működik. jópofa :)

 3. Dude - 2011.11.30. 09:54

  Ez nagyon hasznos kis funkció! Nagyon sokat fényképezek a mostani iPhone 3G-mel is. Kár, hogy az nem támogatja ezt a funkciót, na majd karácsony után az iPhone 4S-el :)

 4. Beats by Dr. Dre Hungary - 2011.11.30. 10:13

  A Beats™ Tour (ControlTalk vezérlővel ellátott) fülhallgatónkon mi is leteszteltük, természetesen itt is működik a távkioldás funkció a hangerő gombbal! :-)

 5. greedy - 2011.11.30. 10:18

  Egy visszabeszélő iPhone 4S karácsonyra! Nekem ez tiszta sci-fi! De jó neked!!!! Az iPhone 4S hihetetlen!

 6. Kagyul - 2011.11.30. 16:51

  Denon fülhallgatóval tökéleten működik :)

Szólj hozzá Te is!