Nagy iPhone 4(S) tok teszt – Királyak az Ozaki új tokjai (13. rész)

Helme 2011.11.25. 18:07 iPhone, Teszt 0 db 1 745

Ismételten folytatódik a Nagy iPhone 4 (és most már 4S) tok teszt sorozatunk. Nem gondoltuk volna, hogy egyszer elérkezik a 13. rész, pedig most eljött, s bármennyire is babonás számnak tartják ezt, elég jó tokokat fogunk bemutatni nektek. Hosszabb kihagyás után ismét kaptunk a Steelbird-től Ozaki védőket, ugyanis megjelent a legújabb széria, mely kifejezetten az igényességre hajt.

Most csupán három terméket vizslatunk, ugyanis ezek tartoznak össze, de a jövőhét folyamán ismételten olvashattok egy mustráról készült írást, ott szilikontokokat nézünk, illetve egy spéci metálos változatot.

Az Ozaki tokok kétségtelenül a felső-középkategória képviselői, hiszen az árak éppen, hogy 10 ezer forint alatt maradnak általában egy új verzió esetén. Természetesen, ez iPhone ár, iPad-nál van olyan, amiért 20 ezer forintot kell otthagyni a boltok pénztárainál.

Mint feljebb írtuk most jelent meg Magyarországon az új kollekció, a forgalmazó vélhetően a karácsonyi időszakra lőtte be az indulást. Három különféle mintázatút néztünk meg: gravírozottat, műszőröset, illetve bőrhatásút.

A király, dáma flopp előtt elég jó kéz

Ami a legjobban felkeltette az érdeklődésünket az kétségtelenül a gravírozott Ozaki tok volt. Mivel fekete az egész, távolról olyan, mintha egyszínű lenne, azonban amint megtörik rajta a fény, látszik, hogy egy kártyalap van rágravírozva, mégpedig egy király. Kapható még dámában is, iszonyatosan jól néz ki. Külön érdekessége, hogy a hátlap hátulján van egy kitámasztó, így az asztalra letéve optimális dőlésszögből nézhetünk filmet vagy videót.

Ehhez hasonló kialakítással sem találkoztunk még, ugyanis a tok pereme gumis, a hátlap azonban kemény műanyag. Így bepattintani roppantul egyszerű, ráadásul van pereme, aminek következtében tényleg maximális védelmet nyújt. A feketeleves akkor jön amikor megpróbáljuk kiszedni belőle a telefont: szenved vele az ember nem is kicsit. Persze gyorsan rá lehet jönni a trükkre, egyszerűen a fényképezőnyílásnál kell kinyomni, de elég macerás.

Hány pacit nyírtak meg ezért a tokért? 

A másik két tok hátulja vélhetően marhabőrből, illetve műszőrből készült. Ezek már nekünk túl giccsesnek tűnnek, de nagyon sokan szeretik (főleg a lányok), az ehhez hasonlóakat. Itt már teljesen más a kialakítás, mindkettő teljesen kemény műanyag. Ajándékba adnak hozzájuk egy-egy képernyővédő fóliát, ami mindig jól jön, mert csak nagyon minimális perem található.

A műszőr tok anyaga nagyon hasonlít a lósörényhez, az első tapintáskor ez ugrott be a legelőször. Ezt a fajtát tényleg csak azoknak érdemes megvásárolnia, akik nem a zsebben hordják az iPhone-t, ott ugyanis nagyon gyorsan le fog amortizálódni az önkéntelen dörzsölés hatására.

A műbőr tok visszafogottan extravagáns, kis képzavarral élve, mindesetre ez sem a tömegtermék, így aki ki akar tűnni, az akár be is vállalhat egy ilyet. Egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy elegáns-e vagy sem, így ezt rátok bízzuk.

A kártyás (Dynasty) tokok már felbukkantak az iSTYLE kínálatában, náluk láttuk, míg a másik két változat biztosan megvásárolható a Steelbird partnereinél. Te melyiket választanád?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!