iPhone-os reklámokkal szólnak be egymásnak Amerikában a szolgáltatók

Helme 2011.11.20. 22:42 iPhone 4 hozzászólás 226

Pont a mai nap folyamán számoltunk be arról, hogy a Metrico elvégzett egy komoly mérést a legnagyobb amerikai szolgáltatók körében. Ebből nagyjából az derül ki, hogy a Sprint eléggé le van maradva többiektől. Amerikában kicsit máshogy vannak a dolgok: ott minden probléma nélkül lehet szidni a másikat. Ennek köszönhetően iszonyatosan jó reklámokat tudnak összeállítani a kreatívosok.

Most éppen az iPhone van a kereszttűzben, hiszen a legtöbb szolgáltatónál elérhető a 4S, a potenciális vásárlókat pedig át kell csábítani. A Verizon keményen beszólt a többi mobiltársaságnak, azonban elkövettek egy komoly marketinges hibát.

A történet szerint hat ember hajótörést szenved, azonban senkinek nincs megfelelő lefedettsége, csupán egy embernek, aki már telefonál is, mert ugye ő Verizonos. A baki itt csupán az: minden hatodik ember választja csupán ezt a szolgáltatót?

A Sprint egy kicsit Apple-re hajazó reklámot készített, azonban itt a hirdetés tárgyával van komoly probléma. Nagyjából arról szól, hogy rengeteg iPhone programot lehet bárhol használni a hétköznapokban. A hirdetés fő kérdése az, hogy “nincs határa annak, amit ezzel a csodálatos eszközzel el lehet végezni. Felmerül a kérdés: ki akarná korlátozni az iPhone-t? Mi nem.”

A Sprintnél érhető el egyedül az, hogy adatforgalmi korlát nélkül lehet használni az internetet. Megveszed a csomagot és nem kell nézni a gigákat, csak élvezni a baromi lassú netet. A legfőbb probléma, hogy egy oldalt átlagosan hat másodperc alatt töltenek be a Sprintél az ügyfelek. Már csak egy jó AT&T reklámot hiányolunk így karácsony előtt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. slyxzz - 2011.11.20. 23:36

    A Sprint egy kicsit Apple-re hajazó reklámot készített, azonban itt a hirdetés trágyával van komoly probléma. az nem tárgyával lenne?:D

  2. muller - 2011.11.21. 11:40

    Szerintetek, USA apple webshopból vett független iPhone 4S itthon használható T-Mobilos kártyával?

Szólj hozzá Te is!