Megjelent az iTunes 10.5.1, jött vele az iTunes Match is

KeleMan 2011.11.15. 11:17 Apple, Egyéb, iTunes 1 db 147

Az Apple az elmúlt 1-2 hétben folyamatosan adta ki a fejlesztők számára az új iTunes 10.5.1-es rendszer béta változatait. Tegnap végre megjelent a végleges verzió is, mely az októberre ígért iTunes Match szolgáltatást is elhozta. Viszont nem a magyaroknak. Bár szerencsére már itthon is elérhető, mind a zene, mind pedig a videó áruház is, a Match szolgáltatás indulására itthon még várnunk kell. Hogy meddig? Nos ezt senki nem tudja biztosan.

Az viszont tény, hogy az USA-ban a sok felhasználó miatt akadozik a szolgáltatás, olyan szintű adatforgalom generálódott, hogy az Apple szerverei nem bírták a rohamot. A szervereket folyamatosan állítják csatarendbe. A felhőbe (iCloud) való feltöltés, tehát nem megy simán, így érthető is az Apple álláspontja, hogy nem vezetik be egyszerre mindenhol a szolgáltatást. Várható, hogy először csak a nagyobb országokban teszik azt elérhetővé, de reméljük idén azért hazánkba is elérhetővé válik.

Mindenesetre ha egyszer mindez hozzánk is eljut, akkor évi 25$ fejében a “bárhonnan” megszerzett zenéinket lecserélhetjük 256 kbps-os DRM mentes AAC alapú fájlokra, azaz legalizálhatjuk a zenegyűjteményünket. Kapnánk hozzá albumborítót, minden egyéb nyalánkságot, stb. Az éves díj fejében összesen 25.000 zeneszámot legalizálhatnánk, ami nem kis mennyiség valljuk be.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fox7Day - 2011.11.15. 16:16

    mire ezt magyarországon használhatjuk :(

Szólj hozzá Te is!