Az Apple elérhetővé tette az iTunes Movie Store áruházat

KeleMan 2011.11.02. 14:44 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod 0 db 199

Az iPhone 4S hazai premierjének napján, az Apple hivatalosan is elindította az iTunes Movie Store áruházat. Akkor nem írtunk róla, most azonban bepótoljuk, hiszen egy fontos dátumról van szó. A “Movies” fül, tehát már elérhető az iTunes áruházban, ezáltal a videotékából vásárolhatunk, vagy akár bérelhetünk is filmeket. Igen, egyelőre csak filmeket, a sorozatokra még várni kell.

Magyarország mellett még 11 EU tagállamban indult el a szolgáltatás, ahol a 720p-s tartalmak hanganyaga is egyelőre csupán angolul érhető el. Az iOS alapú eszközök (iPhone, iPad, iPod touch) mellett, már PC-n vagy OS X operációs rendszert futtató Mac gépeken is elérhető. Az adatbázis nagyjából 10.000 filmet tartalmaz, melyből közel 3.000 darab HD minőségű. A zenékkel ellentétben azonban itthon magyar produkciókat még nem lehet találni. Pedig milyen jó is lenne, ha az Üvegtigris, vagy akár épp egy régebbi film pl. Liliomfi elérhető lenne.

Jelenleg tehát a legnagyobb probléma, hogy egyáltalán nincsenek magyar tartalmak, de akár a külföldi filmek esetében sincsenek sem magyar nyelvű feliratok, sem magyar szinkron. A legfontosabb viszont az árképzés. Nos, itt lehet fanyalogni, mivel ez igencsak magas, főleg a nyugat-európai pénztárcákhoz van szabva. Egy filmkölcsönzés átlagosan 3-4 euróba kerül. Ezáltal 30 napot kapunk a filmnézés elkezdésére, ha elkezdtük, akkor pedig 48 óra marad arra, hogy be is fejezzük. A filmek megvásárlása 8 és 12 euró között mozog, de a legújabb sikerfilmek már akár 14 eurós áron vásárolhatóak meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!