Hátlapokat teszteltünk: ha egyedivé szeretnéd varázsolni az iPhone 4-et

Helme 2011.10.26. 20:33 Apple, iPhone 7 hozzászólás 9 363

Az iPhone 4, illetve 3G(S) tok tesztünk már elért a 14. részhez, azaz elmondható, hogy a hazánkban kapható márkák egy jelentős részét már megnéztük. Most azonban nem tokokat vizsgálunk, hanem hátlapokat, azaz  nem egy mozdulattal felhelyezhető termékeket tesztelünk. Az iSop.hu eljuttatott hozzánk egy csomó hátlapot, amit mi felszereltünk az iPhone 4 készülékünkre. Az alábbiakban beszámolunk arról, hogy mennyi idő felhelyezni, mennyire macerás, illetve van-e egyáltalán értelme hátlapot és nem tokot vásárolni.

Az iSop kiegészítőkkel foglalkozó bolttól összesen hét különféle változatot kaptunk, bár a tulajdonosok szerint még rengeteg árnyalat és változat közül lehet választani. A kapott mintákból igazából három az, mely kifejezetten érdekes, a másik kettő az rendes hátlap fehér és fekete változata, illetve egy átlátszó. Van egy fa hatású, egy hardcore arcoknak szánt igazán extrém fajta, bőrrel borított, ezenkívül a szálcsiszolt változat, melyet elég sok iPhone 4-en lehet látni.

Mielőtt  komolyan belemennénk a részletekbe el kell mondanunk, hogy a szerkesztőségünkben felmerült a kérdés: vajon elveszti-e az iPhone 4 a garanciát ez által? Elméletben bármilyen megbontás azonnali garanciavesztéssel jár, de gyakorlatban azért nem kell aggódni, nincs gond. Ami nagyon fontos, hogy az eredeti hátlapot mindenképpen meg kell tartani, hiszen ha bármi probléma adódik a készülékkel azzal kell beadni a szervízbe. Azonban a hátlap leszedése nem okoz fizikai kárt, senkinek nem tűnik fel a csere.

A hátlap cserét kifejezetten azokat ajánljuk, akik nem szeretnék megvastagítani az iPhone 4-et, de nem akarják, hogy átlagos legyen a telefon. Külön kiemelendő, hogy egyes változatok olyan anyagból készültek, hogy nem lehet megkarcolni, így igazából csak az előlapra kell egy fólia, s a normális használatból erededő amortizálás máris elkerülhető. Nem marketingszöveg, tényleg nagyon jól néznek ki.

Arra azonban figyelni kell, hogy a leszerelés annyira nem egyszerű, speciális csavarhúzó szükségeltetik hozzá, mi először egy 1,7 milliméteressel próbáltuk, de bizony még az is nagy, így célszerű vásárolni egyet, ami ezer forint, s az iSopban megvásárolható. A csavarozás maximum fél percet vesz igénybe, de figyelni kell, hogy az apró csavarok ne tűnjenek el, mert egy darab hatszáz forintba kerül elvesztése esetén. Néhány videón lehet látni, hogy ha nagyon erőszakosan próbáljuk kiszedni akkor eldeformálódhat a csavar, nem kell sietni. De tényleg, nem szükségeltetik hozzá komoly kézügyesség, tényleg nagyjából annyi erőfeszítés kell a cseréhez, mintha egy tokot pattintanánk fel rá.

A csomagban csak a hátlap található, tehát az előlapi panel ebben nincsen benne, ne is keressétek. Az összes utángyártott ami érthető, hiszen az Apple hivatalosan nem ad ki különféle változatot, csupán a hivatalos fehér és a fekete változat van. Amúgy a termékek kifejezetten jó minőségűek, nincsen gagyi kínai utánérzés. A terméket az iSop.hu webáruházából lehet megrendelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. 14bob88 - 2011.10.26. 20:54

  Tesztek mikor lesznek? Alig várom.:D

 2. Norbis - 2011.10.26. 22:27

  Azért az érdekes, hogy nem vész el a garancia.Ugyanis én kicseréltem a hátlapom egy szintén utángyártott sima fekete hátlapra és miután az aksim felpúposodott és bevittem a T-mobile szervízbe 1hét után közölték, hogy nem csinálják meg mert, hogy meglett bontva a telefon…

  • KeleMan - 2011.10.26. 23:04

   Mi mást mondtunk? Elméletileg, sőt tudtommal, gyakorlatilag is elveszik a garancia. Azért írtuk, hogy elméletileg, mert nem lehet megmondani, hiszen nem szoftveres beavatkozásról van szó. A te esetedben mivel az akku felpúposodott, így gondolom nem tudtad visszatenni rá az eredeti hátlapot. Mivel ezt észrevették, valóban, jogos, hogy nincs gari…

   A másik dolog pedig a csavarok esete. Az én iPhone 4 készülékemnél, mivel premier napján vettem, még csillagcsavarok találhatóak a készülék alján. Az újabbak esetében azonban már torx (ötágú) csavarok, melyek speciális kialakításúak, hogy nehezebb legyen azok eltávolítása. Itt célszerű finoman használni a csavarhúzót, hogy ne legyen észrevehető, hogy azt egyszer, vagy többször már kicsavarták.

   Fontos, hogy ezt mindenki csak saját felelősségre végezze el.

  • Marcell - 2011.10.27. 15:16

   Az utángyártott hátlap nem egyezik belülről a gyári hátlappal, nem az üveg része ami alapból látszódik hanem a másik oldala

 3. st0nE - 2011.10.27. 22:39

  En kaptam tavaly karira egy ezustot a csajomtol! mar ott bajos volt hogy a csavart nem lehetett meghuzni rendesen es forgott a menetben:( KEsobb mind a 2 csavart elvesztettem! nem tudom hogy egyedi eset volt e az enyem vagy nem de nekem nincsenek jo emlekeim rola:( Attol fuggetlenul marha jol nez ki!

 4. tommer54 - 2011.11.03. 21:02

  Én jelenleg is használok átlátszó fekete üveg hátlapot, semmi probléma vele, és nagyon designos. A lényeg hogy fém csavaros rögzítése legyen és meg legyen húzva rendes, akkor tuti nem esik le.

 5. Judit - 2015.12.11. 19:04

  Nem is tudtam, hogy van ilyen hátlapleszerelős megoldás is, nem rossz! Az enyémen jelenleg egy fa hátlap van, ez ilyen öntapadós, hamar felrakható és elég tartós. Captain’s márka.

Szólj hozzá Te is!