A Vodafone-nál is készülnek a 4G-s internetre

Helme 2011.10.19. 13:29 iPhone 2 hozzászólás 315

Töretlenül halad a Vodafone hálózatmodernizációja, olyannyira, hogy már az ezredik bázisállomás modernizációja is megtörtént. Így már csak rövid idő kérdése, hogy a teljes hálózat modern, nagy adatátviteli sebességű, energiatakarékos, valamint 4G-, vagyis LTE-képes legyen.

A Vodafone idén márciusban jelentette be hálózatának modernizációját, amelynek keretében 2012 közepére megvalósítja a „digitális kánaánt”, így a lakosság 99%-a hozzáférhet majd a minden igényt kielégítő, villámgyors mobilinternethez. Az eredeti terveket túlszárnyalva mostanra már az ország területének 60%-án érhető el a korábbinál is jobb minőségű hanghívások és a dupla sebességű mobilnet. A régebbi 2G-s telefont használók a hagyományos 2G-hez képest többszörös teljesítményű „2,5 G”-t, más néven az EDGE adatátviteli szolgáltatást használhatják ki. A korszerűsítés révén a hálózat teljes egészében LTE-képes lesz, azaz a megfelelő frekvenciák megszerzése után a még gyorsabb mobilinternet-szolgáltatás könnyen elindítható.

A vállalat a modernizáció során a környezettudatosságot is prioritásként kezelte, ennek megfelelően a Huawei új, nagyobb kapacitású, nagyobb lefedettséget biztosító berendezései nemcsak jobb szolgáltatást nyújtanak a korábbiaknál, hanem energiafogyasztásuk is kevesebb mint a fele azoknak.

“A Vodafone egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden eddiginél korszerűbb hálózata, és ezáltal a villámgyors mobilinternet az ország minél nagyobb területén, minél gyorsabban elérhető legyen – ez a garanciája annak, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk, bármerre is járnak. Nagyon örülök neki, hogy a modernizáció üteme töretlen, sőt magasan túlteljesíti elképzeléseinket, hiszen az eredetileg mintegy 15 hónaposra tervezett projekt felénél sem járva az ország több mint 60%-át modernizáltuk.” – mondta el dr. Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója

Jelenleg a Vodafone hálózatmodernizációjának gyümölcse az alábbi megyékben érhető el részben vagy egészében: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Somogy.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. 14bob88 - 2011.10.19. 14:47

    Köszönjük a reklámot.

  2. smschamp - 2011.10.20. 01:10

    Én EDGE-vel is beérném anyósoméknál Csányorszórban (Baranyai kistelepülés) de még a leglassabb GPRS alapú internet sem megy az iPhoneon. Nagy nehezen talál adathálózatot, körülbelül az esetek 30%-ban…
    És akkor még nem EDGE-ről, 3G-ről, LTE-ről beszéltem..
    De szerintem soha a büdös életben nem fogják a déli szakaszt megcsinálni… 5 év alatt egyetlen fikarcnyit sem javult a helyzet, csak romlott e térségben térerőszempontból..

Szólj hozzá Te is!