Nagy iPhone 4 tok teszt: magyar fejlesztésű itattoo tokokat nyúztunk (12. rész)

Helme 2011.10.16. 20:03 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 2 hozzászólás 1 381

Lassan egy éve indítottuk el a “Nagy iPhone 4 tok teszt” rovatunkat, ahol különféle gyártók védőtokjait mutatjuk be nektek hónapról-hónapra. Az elmúlt időszakban majdnem 100 termék fordult meg nálunk, ami nem csekély mennyiség. Most ismételten kaptunk egy nagyobb adagot, amit az itattoo-tól kaptunk. A legtöbbször az a probléma, hogy a kipróbálásra hozott dolgokra vigyáznunk kell, így strapás tesztnek nem tudjuk alávetni ezeket. Most azonban úgy jöttek a tokok, hogy azt csinálunk velük, amit akarunk. Mi pedig ezt komolyan vettük: hozzávágtuk a falhoz, leejtettük betonon sőt, még egy kocsival is átmentünk rajta.

A világon mi tesztelhettük elsőként az itattoo tokokat, melyek alig pár napja érhetőek el a piacon. Különösen azért érdekes ez a márka, mert teljes mértékben magyar. Minden itthon készül hozzá, még a csomagolás is. Tehát alapból hendikeppel indulnak annak ellenére, hogy a prémium minőségű magyar termékekhez azért szkeptikusan állnak hozzá az emberek, mert mindenhol a lehúzást próbálják megkeresni.

Az itattoo tokoknak van egy nagyon nagy erőssége, mégpedig az, hogy Te magad tervezheted meg a saját védődet. Nem vicc, ha készítesz egy grafikát, akkor az viríthat az iPhone-odon. Természetesen ha nem vagy vizuális alkat, akkor választhatsz a profi grafikusok által kreáltak közül.

A tokok egyszerű, letisztult grafikájú dobozban kapnak helyet, melyet elég könnyű kibontani. A tervek szerint azonban a kinézete változni fog, s egy sokkal designosabb csomagolásban lehet majd leemelni a boltok polcairól. Két komoly hibát találtunk a külsőn.

Az első, hogy kisbetűkkel van feltüntetve (csupán a hátoldalon), hogy ez bizony egy magyar fejlesztés. Marketing szempontból átütőbb lenne, ha itthoni csomagoláson komolyan előtérbe helyeznék a származást. A második problémás elem maga a márkanév. Bár a logoban itattoo van, mégis a hátoldalon iTattoo néven hivatkoznak rá. Bár mindez szőrszálhasogatásnak tűnhet, fontos az ilyen apróságokba belemenni, ugyanis a termék olyan jó, hogy gyorsan piacvezető lehet Magyarországon, de világszinten is komoly eredményeket érhet el. A doboz hátoldalán érdemes egyébként megnézni a QR kódot, mert egy olyan termékpalettát tár a szemünk elé, mely máshol nem érhető el. Igazán ötletes.

A tokok kifejezetten magas minőségűek, ráadásul olyan szinten strapabíróak, amit nem hinnénk el, hogy ha nem mi szadiztuk volna őket. Speciális műanyagból készülnek, ami alapból többet képes elviselni, mégsem érződik rajta, hogy gagyi lenne, egyszerre van bőr és gumihatása, ami nagyon érdekes. A színezési technológiát egy évig fejlesztették, s olyan módszerrel festik a tokokat, mint a luxusmárkák az autóik külső elemeit. Ez már egyből biztató. Nagyon könnyű, ráadásul kifejezetten vékony, nagyjából másfél milliméterrel növeli meg csupán a készüléket. Azt várná az ember, hogy egy ilyen vékony termék gyorsan sérül meg vagy törik el.

Brutális kínzásoknak vetettük alá, megpróbáltunk reális élethelyzeteket szimulálni, de néha elvetettük a súlykot. Első alkalommal körömmel, illetve kulccsal dörzsöltük, de nem történt semmi, nem sérült meg a tok. Persze ha körzővel estünk volna neki biztosan nem ússza meg sérülés nélkül, azonban normális ember nem jár ilyen eszközzel a zsebében, legalábbis szerintünk. A gyártótól azt az információt kaptuk, hogy ez a műanyag emlékszik az alakjára, aminek eléggé PR szaga van, így leteszteltük, hogy ha meghajlítjuk, de kegyetlenül, akkor bírja-e a strapát. Kiállta a próbát, nem deformálódott el.

Mivel nem volt egyszerű felrakni az iOS5-öt az iPhone-ra kicsitidegesek voltunk, amit természetesen az itattoo tokokon vezettünk le. Hozzávágtuk őket a falhoz a főldhöz, de mindent túlélt. Ekkor jött az ötlet: menjünk át rajta egy autóval. Elő is kaptunk egy Suzuki Iginist és áthajtottunk rajta (video hamarosan lesz róla), de meg se kottyant neki. Megmaradt a formája, pedig több, mint 1000 kilót nyom a kocsi. Szándékosan lehet csak eltörni, ha gyorsan hajlítgatjuk, de annak pedig nincs sok értelme. Kijelenthető: normális használat során nem lehet eltörni a tokot.

Azt tájokoztatást kaptuk, hogy ez még az 1.0-ás változat, apróbb esztétikai hibák előfordulhatnak. Ezt mi is tapasztaltuk, de csupán akkor, amikor tüzetesen átvizsgáltuk a tokokat. A műanyag illesztésnél akadhat minimális probléma, de szinte észrevehetetlen. Azonban a magyar gyártó folyamatosan fejleszti a terméket, tehát ezt a hibát is már ki tudják küszöbölni. Már-már szuperlatívuszokban tudunk beszélni az itattoo tokokról, mi hatalmas lehetőségeket látunk benne. Ami külön kiemelendő: jelen pillanatban 6990 forintos áron lehet hozzájutni. Ez pedig igazán kedvező árnak számít. Főleg úgy, hogy legalább olyan minőségű, mint a 10 ezer forint felett lévő védők.

A legtöbbször felmerülő kérdés, hogy a tok vajon zavar-e a vakuzásban? Nos, készítettünk két tesztképet, de úgy tapasztaltuk, hogy sem a fehér sem pedig a bordó vátozat nem módosítja a képet (az elkészült fotókat feltöltjük a hivatalos Facebook oldalunkra).

Jó szívvel tudjuk ajánlani, magyar termék kedvező áron van, ráadásul olyan mintát raksz rá, amilyet szeretnél, végre egyedivé varázsolhatod az iPhone-odat teljesen. Sőt, ha tetszik és máris szeretnétek egyet, akkor jó hírünk van: az első ötven aki meg szeretné vásárolni az itatto tokot még olcsóbban megteheti. A 7000 forint helyett 5990 forintért lehet a Tied szállítással együtt. Nincs más teendőd, mint küldeni egy üzenetett itt és felveszik veled a kapcsolatot. A levélben írd, hogy az iPhoneHungary-s akciót szeretnéd igénybe venni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

 1. RendbenMan - 2011.11.05. 00:04

  Jó cikk lett, bár ennyi pénzért annyira nem jött be a tok..

  Ajánlom figyelmetekbe a következő teszthez a Speck tokokat (https://www.speckproducts.com/) nekem Speck – Burton kollaborációs van, igaz nem életre szóló tartósságú, de mindenképpen egyedi design-t, és minőségi megjelenést kölcsönöz.

  • Anhuret - 2011.11.05. 10:27

   A Speck sem rossz, csak 2x olyan vastag, kamera körül nem véd, meg tucat termék. Az iTattoonál azt rakathatsz a tokodra amit kicsi szíved szeretne…

   Halkan megjegyezném, hogy kiszállítva az iTattoo olcsóbb, mint a Speck, meg gyorsabb is ;)

   Tőlük rendeltem én is. Kedves, segítőkész srácok.

Szólj hozzá Te is!