Az iFixIt szétszedte az iPhone 4S-t

KeleMan 2011.10.15. 17:13 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 1 007

Az iFixIt csapata mindig is élen jár az új Apple eszközök vizsgálatát illetően. A tegnapi nap felkerült az iPhone 4S készülék szétszerelésének bemutatója is honlapjukra. Sok minden újdonság és érdekesség is kiderült az új telefonnal kapcsolatban, melynek azonban nem biztos, hogy mindenki örülni fog.

Sajnos kiderült, hogy a készülék beépített memóriája csak 512MB, ami az iPhone 4 és az iPad 2 eszközökkel egyezik meg. Ez tehát egyáltalán nem változott, így jóllehet, hogy a Siri beszédfelismerő alkalmazás feltételének alapja egyáltalán nem a memória nagysága, sokkal inkább a duplamagos processzor.

A beépített akkumulátor kicsit nagyobb teljesítményű, mint az iPhone 4-ben, de a csatlakozása más, így azt az iPhone 4 készülék nem tudná fogadni. Az új akkumulátor amúgy bár több beszélgetési időt ígér, alapjáraton mégis 100 órával kevesebbet az iPhone 4-nél. Ennek oka a duplamagos A5-ös prociban keresendő.

Röntgen felvételeknek hála kiderült az is, hogy az új 8MP-es beépített fényképezőt a Sony szállította.

Érdekesség azonban, hogy egyes iPhone 4S készülékekben az 512MB-os beépített memóriát a Samsung, míg más modellekben az Elpida szállította.

Az A5 duplamagos processzor órajele 1GHz. Ebből azonban vélhetően csupán 800Mhz-en ketyeg a belső óra. Ezt később szoftveresen emelheti az Apple. A hátsó kamera, az 1080p-s videók készítésére is már említett Sony 8MP-es fényképező, az előlapi kamera azonban csak VGA (640×480) felbontású. (Ez várhatóan az iPhone 5-ben lesz HD képes.) A beépített Wifi természetesen kezeli a 802.11 b/g/n szabványokat, valamint a beépített Bluetooth támogatás is az iPhone 4 készülék 2.1-es EDR rendszeréről 4.0-ra változott.

A kijelző 960×640 pixeles LED háttérvilágítású IPS TFT LCD panellel szerelt. A beépített mobilchip négysávos GSM/GPRS/EDGE/HSDPA elérést tesz lehetővé, valamint megtalálható egy kétsávos CDMA/EV-DO támogatású chip is, így valóban a világ bármely hálózatán lehet üzemeltetni a készüléket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!