Medvegyev, orosz államfő is tisztelte Steve Jobsot

Helme 2011.10.09. 20:49 Apple, iPhone, Steve Jobs 3 hozzászólás 569

Steve Jobs, az Apple alapítójának elhunytáról megemlékezett Dmitrij Medvegyev orosz államfő is: a Twitteren részvétét fejezte ki Jobs családjának és tehetsége tisztelőinek, és azt írta: “A Steve Jobshoz hasonló emberek változtatják meg világunkat.”

Medvegyev elnök, aki az internet és a műszaki innováció feltétlen híve, tavaly felkereste a Szilícium-völgyet és ott találkozott személyesen Jobsszal is, akitől egy negyedik generációs iPhone-t kapott ajándékba, s így az első lehetett, aki Oroszországban ilyen készülékkel rendelkezett.

Ugyancsak a Twitteren emlékezett meg Jobsról Arkagyij Dvorkovics, az államfő tanácsadója. Azt írta: “Minden elismerés Jobsnak, hogy mit tudott véghezvinni nem túl hosszú élete során”.

Szentpéterváron az Apple termékeivel kereskedő minden boltban az összes képernyőre kitették Jobs képét.

A runet – az orosz internet – blogjaiban is Steve Jobsról folyt a szó csütörtökön: statisztikák szerint csak délig több mint 15 ezerszer írták le a nevét. Sokan kifejezésre juttatták elhunyta miatti gyászukat. “Visszatért haza, saját idejébe, a jövőbe. Varázsló, hatalmas fantáziájú ember volt” – írta Andrey Kuprikov Livejournal.com bejegyzésében.

A gyász mellett politikai hangok is megszólaltak. A BBC brit műsorszóró orosz honlapján egy Nikolai nevű csetelő azt írta: Jobs jó példa arra, mit érhet el az ember a demokráciában. “Oroszországban is megjelennek zseniális emberek, de a társadalom ellenük van, mert kényelmetlenek a hatalomnak és a bürokratáknak.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. dejv - 2011.10.09. 20:57

    A runet – az orosz internet – blogjaiban is Teve Jobsról folyt a szó csütörtökön….”
    TEVE JOBS????….

    • KeleMan - 2011.10.09. 21:02

      Javítottuk, elnézést kérünk.

  2. Helme - 2011.10.09. 21:22

    Elnézést, egy MTI cikket vettünk át, átsiklottunk felette

Szólj hozzá Te is!