Világszerte gyülekeznek a gyászolók az Apple boltjainál

KeleMan 2011.10.06. 12:25 Apple, Steve Jobs 1 db 169

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az Apple boltjainál világszerte gyülekeznek a gyászoló felhasználók, a cég cupertinói központja előtt pedig félárbocra eresztették a zászlókat. New Yorkban, Nagy-Britanniában, Kínában és Ausztráliában is a szimpatizánsok egyaránt virágokat és búcsúüzeneteket hagynak a társaság boltjainál, a felhasználók beszélgetnek vagy épp csak pár percig némán, könnyes szemekkel állnak a boltok előtt.

Tim Cook az Apple alkalmazottainak kiküldött levelében kifejtette, hogy a vállalat hamarosan megemlékezést tart majd Steve Jobs rendkívüli életéről a munkatársak számára. Véleménye szerint azzal lehet a leginkább tiszteletben tartani az egykori vezér emlékét, ha az általa nagyon szeretett munkát nélküle is folytatja a cég.

New York polgármestere, Michael Bloomberg az Apple egykori vezetőjének haláláról a következőket mondta.

“Amerika elvesztett egy olyan géniuszt, akinek a nevét Edisoné és Einstené mellett fogjuk emlegetni, akinek ötletei még generációkon át formálják majd a világot.”

Kovács Dávid, rendszeres olvasónk jelenleg Londonban tartózkodik, remélhetően rövid időn belül képeket is fog tudni küldeni számunkra, abban az esetben frissítjük a bejegyzést.

Update #1: Dávid időközben megérkezett a londoni Reagen Streeten található Apple bolt elé, mely az egyik legnagyobb üzlet Nagy-Britanniában. Az üzlet előtt folyamatosan haladnak el az emberek, de még így is, csak az üzlet előtt 30-40-en vannak.

Közben megérkeztek a BBC munkatársai is, fotóznak, videókat készítenek. Az üzlet előtt virágok és beleharapott piros almákat helyeznek el az emberek. Dávid szerint viszont tapintható a feszültség még ha az élet zajlik is tovább. Bent az üzletben a szabad gépeken az Apple honlapja, Steve Jobs fényképével látható. Közel 100 Apple alkalmazott és 150-200 vásárló van az üzletben.

Itt van pár fénykép is az üzletről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Soma Arnold Tóth - 2011.10.06. 15:59

    Lesz valahol pesten megemlékezés?

Szólj hozzá Te is!