A nap híre: megérkezett a magyar Apple Store

KeleMan 2011.09.19. 10:17 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 0 db 875

Csodás reggelre ébredtünk! Csekkolom az e-mailjaimet, látom, hogy érkezett egy az Apple-től is, amelyben ékes magyarsággal szól hozzánk a köszöntő!

“Üdvözlünk, Magyarország!”

Olyannyira profin van elkészítve, hogy azonnal kattintottam és kiderült, hogy az Apple a mai nap végre hivatalosan is elhozta számunkra a magyar online áruházat. Van itt kérem szépen minden. 33.500 Ft- felett díjmentes a házhoz szállítás, ingyenes gravírozást is kérhetünk egyes termékekre, csakúgy, mint külföldön!

Egy ideje lehet sejteni, hogy Magyarország is a fókuszcsoportba került, mivel megjelent a komolyabb képviselet, gyorsan jött az iPad 2, illetve már magyar nyelvet is lehet választani a Lion OSX-nél.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

Handrás szerint várható lépés volt, hogy elékrezik Magyarországra az Apple Store. “Most a magyar telefonos support, a magyar SKU-k után logikus lépése volt az Apple-nek, hogy az online boltjuk is elinduljon (SKU: pár hete már nem számit CTO gépnek a magyar billentyűzetes gép, külön cikkszámuk lett, és a gépek doboza is megkapta a magyar lokalizációt).” – olvasható a blogban.

Mint látható kicsivel olcsóbbak a Store-ban a termékek, mint a magyar APR-es boltokban. Handrás bár nem mondhat részleteket elárulta, hogy ez a tendencia nem sokáig fog maradni.

“Amint látjátok az Apple online boltjában más árak vannak, de ezzel kapcsolatban az NDA miatt nem írhatok konkrétumokat. Maradjunk annyiban, hogy nyilván az Apple össze fogja hangolni a hazai listaárakat, tehát ugyanazok az árak szerepelnek majd az APR boltokban, mint amiket most látunk az Apple online boltjában.”

Van független iPhone, illetve sok más jó dolog, nézzetek körül a magyarországi Apple Store-ban.

Update #1: Időközben kiderült, hogy a magyar üzlet mellett a Lengyelország, Csehország és az Egyesült Arab Emirátus is megkapta a saját új online áruházát

Update #2: Handrás, az XMS.hu oldalán már frissítette is az árakat, a legtöbb termék ára már megegyezik az Apple online üzletében találhatóakkal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!