Összekapcsolhatja az Apple az iMessage és az iChat programokat

KeleMan 2011.09.15. 17:21 Apple, Egyéb, iPhone, Mac 0 db 317

Az Apple tervei között szerepelhet, hogy összekapcsolja az új iOS 5 rendszer részeként hamarosan debütáló, új iMessage és az OS X Lionban már meglévő iChat programokat. Legalábbis ez derült ki az iChat Lionra szánt forráskódjából. A framework az alábbi sorokat tartalmazza.

Ezek alapján a MacRumors úgy véli, – bár ez még csak egy igen korai spekuláció, – hogy egy közös platformként szeretné az Apple az iMessage protokollját integrálni az iChat alkalmazásba. Ezt az új “timeDelivered” és “timeRead” sorokból gondolják, mivel eddig ezen kódrészek az iChat programban nem jelentek meg, azonban az új OS X Lionban található iChat már tartalmazza ezen részeket. Várható, hogy a kézbesítési jelentésre fogja mindezt az Apple használni.

Buried in the framework of OS X Lion’s iChat, are two new properties – The “timeDelivered” and “timeRead’ fields that indicate the tracking of delivery and read receipts for instant messages. These features, however, are not supported in any of iChat’s native messaging protocols, while the same features are offered in Apple’s iMessage protocol. These properties were also not present in previous versions of iChat prior to OS X Lion.

Az alábbiakban Jan-Michael Cart megvalósításában egy koncepció videót láthatunk, hogyan is képzeli el az iMessage és iChat közös működését.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!