Az új MacBook Air gépekkel az Apple akár 5 millió darab Macet is értékesíthet a negyedévben

KeleMan 2011.09.13. 07:41 Apple, Egyéb, Mac 0 db 103

A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint az Apple több, mint 4,6 millió darab Mac gépet adhat el a harmadik negyedévben szeptemberig bezárólag. Ez önmagában már nagyobb szám, mint a 2010-es év utolsó negyedévi rekordja, amikor a karácsonyi hajrában 4,1 millió gép került értékesítésre.

Az előrejelzés alapjait az NPD adataira építik, mely rámutat, hogy a Macek eladása 22%-ot növekedett a harmadik negyedévben. Az ugrásszerű növekedést a 2011 év közepén megjelent új operációs rendszer, az OS X Lion és a megújult MacBook Air gépeknek köszönheti az Apple. Ezek mellett persze az új Mac Mini is jól fogy, de az év elején frissített MacBook Pro modellek is természetesen hozzájárulnak a sikerhez.

Az NPD adatai szerint 4,4 és 4,6 millió darab közötti eladásokat várhat az Apple a harmadik negyedévre, míg az utolsó 3 hónapra akár az 5 millió darabos eladást is teljesíthetik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!