Megérkezett az új SENA iPad 2 kollekció!

KeleMan 2011.09.09. 20:34 Apple, Egyéb, iPad, Kiegészítők, Teszt 0 db 1 380

Az iPad 2 megjelenésére az amerikai SENA cég új iPad tok kollekciót tervezett. A 10 új iPad 2 tokból Magyarországon 9 típus kapható az iPhoneTok.hu-nál. A SENA-tól megszokott módon ezek is finom marhabőrből készültek. A hozzám tesztre érkezett tokok feketék, de rendelhetőek mindenféle élénk színben is. Mivel prémium kategóriás valódi bőr termékekről van szó, a fogyasztói ára is magasabb, 20 ezer forint körül alakul.

A Florence néven két könyvszerű iPad tok készült az egyik mágnesesen a másik egy bőr füllel záródik. Mindkét tok szép fényes fekete bőrből van kívül és a belseje finom velúrszerű anyag. A puha belső rész alatt a megfelelő helyen rejtett mágnes található, ami becsukásra lekapcsolja az iPad-et. Az iPad 2 pontosan illeszkedik a belső bőr keretbe és nem zavarja a portokat és a szabad hozzáférést.

A fedőlap erősen merevített, ami leginkább egy ízléses bőrmappa érzetét kelti, míg a hátlapban nincs merevítés, itt az iPad adja az ívet. Ez talán a legvékonyabb könyvtok ebben a kollekcióban, szép, ajándékhoz illő csomagolásban. Az üzleti életben bátran használható, szolid és elegáns iPad 2 tok.

A Folio és a Folio Classic szintén könyvtokok, amelyeknek jóval több funkciójuk és állítási lehetőségük van. Ennél a típusnál az elő és a hátlap is merevített és kívül-belül finom marhabőrből készült. Az iPad ezekben is tökéletesen illeszkedik és a kamerák, portok helye is pontosan vágott.

Ezt a két típust azoknak ajánlom, akik tényleg business class-on szeretnék utaztatni iPad-jüket. Belül – típustól függően – 4-5 hitelkártya tartó és egyéb elegáns irattartó zsebek kaptak helyet. A Folio Classicban plusz egy áttetsző zseb van személyi vagy diákigazolvány tárolására. Az iratok, igazolványok miatt itt egy erősebb patentos megoldással lehet bezárni az iPad 2 tokot, ami valóban szorosan tart és nem nyílik ki a nem kívánt helyzetekben sem. Itt típusonként is több fajta felállítási vagy fektetési lehetőség is van.

Felállított helyzetekben nem annyira stabilak, mint a műanyag, hosszú síkokkal rendelkező tokok, de azért bőven alkalmasak videók megtekintésére. Összegezve egy roppant elegáns, stílusos iPad 2 tok, ami biztosan nem köszön szembe az utcán.
Az Ultraslim az egyik legkeresettebb típus a SENA kollekcióból, ami iPhone 4-re is létezik.

Ez az iPad 2 tok vékonyabb bőrből készült, egyszerű bebujtatható fajta, ami sok színben kapható. Szerintem talán túl vékony is ahhoz, hogy komoly védelmet adjon, de pont emiatt talán a legkisebb plusz kiterjedésű bőrtok, amit láttam. A mágnest ebbe is beépítették, amivel az iPad magától kikapcsol.

Egy hasonló, de mégis sokkal elegánsabb bebújtatós iPad 2 tok a Kutu névre hallgat. A bőr nagyon puha és fényes, lényegesen vastagabb, párnázott és merevített. Az iPad 2 tok falai kb. 3 mm vastagok, de mégis megjelenésre nagyon stílusos kompakt hatást kelt. Mi nem dobáltuk, de biztos, hogy hatékony védelem lehet akár leejtés esetén is. A tokból egy kihúzó segítségével lehet kivenni a készüléket, egyébként pedig teljesen fedi az iPad-et. Nálunk fekete színben volt, de létezik még kétféle barnában és pirosban is, mindegyik nagyon ízléses.

Az Executive Sleeve egy elég szokatlan megoldású iPad 2 tok, nem gyakran látható ilyen a piacon. Egy bebújtatós tok, ami mint egy boríték, mágnesesen záródik. Visszafogott elegancia, kicsivel mattabb fekete bőr, nekem az üzleti tárgyalások hangulatát idézi. Ez a típus is párnázott, merevítés nélküli, de belehelyezve az iPad-et maximálisan védi, lecsukva ki sem látszik belőle. Stílusa szerintem eléggé megköti a használati lehetőségeit, úgy értem, hogy én nem vinném magammal kirándulni, de bátran ajánlom egy üzleti konferenciára. Az alábbi képen a Borsetta iPad 2 válltáska, ami három színben kapható, nekünk a feketét küldték el. A bőrtáska mérete pontosan az iPad 2 méretével egyezik és körülbelül 4 cm vastag.

A táska két fő részre nyitható, az egyikbe csúsztatható az iPad, a másik zippzárosban iPhone tartó, irattartók, tolltartók és egyéb zsebek kerültek kialakításra. Jó választás azoknak, akik mindent egy helyen akarnak tudni. Kívülről finom tapintású bőr, belül velúr. A kitámasztás nem olyan stabil egyik esetben sem, de a rengeteg tárolási lehetőség kápótól érte.

A teljes Sena iPad 2 kollekció megtekinthető és megvásárolható az iPhonetok.hu weboldalon.

(X)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!