Nyakunkon az iCloud! – Megérkezett az iTunes 10.5-ös béta változata, valamint az új iTunes Match fejlesztőknek szánt béta kiadása

KeleMan 2011.08.30. 11:38 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, iTunes, Videók 1 db 140

Az Apple a fejlesztők számára elérhetővé tette az új iTunes 10.5 béta 6.1-es változatát. Az új változatban végre megtalálható a hamarosan hivatalosan is elindításra kerülő iCloud szolgáltatás része, az iTunes Match. Mint már arról beszámoltunk az Apple lehetővé fogja tenni, hogy a zenéinket legalizáljuk és azokat az új felhőalapú szolgáltatáson keresztül akár több iOS eszközzel is csatlakozhassunk.

Az iTunes Match ára 24,99$, mely 12 hónapra biztosítja a szolgáltatást, utána célszerű megújítani. A megkötések egyszerűek, összesen 25.000 db zeneszámot legalizálhatunk, valamint egy felhasználó maximum 10 db iOS eszközre streamelheti a zenét. Az új szolgáltatás egyelőre csak az amerikában élő fejlesztők számára érhető el. Az iTunes Match lényege, hogy a Scan and Match eljárással megvizsgálja a zeneszámokat, úgymond “belehallgat”, ezáltal ellenőrzi, hogy a közel 18 millió darabos iTunes könyvtárban az megtalálható-e. Ha igen, úgy automatikusan hozzáadja a szolgáltatáshoz. Amennyiben valami miatt mégsem találja meg, akkor pedig akár nekünk is lehetőségünk van feltölteni azt.

Az alábbi videó bemutatja az eljárás lényegét. Persze fontos kiemelni, hogy Magyarországon egyelőre nincs hivatalos iTunes zeneáruház, így várhatóan, mi magyarok kimaradunk a sok jóságból…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. JamesS - 2011.08.30. 15:26

    ez annyira nem érdekel
    nincs sok zeném az meg jó úgy ahogy van
    de akinek van több 100-1000 akár rossz, vagy közepes minőségű zenéje annak jó lehet ez

    de pl mindenki elérheti-e majd, vagy csak azok akiknél alapból lehet itunes-ból zenét venni

Szólj hozzá Te is!