Rhythm Repeat – Kapd el a ritmust, élvezd a zenét! Magyar fejlesztés a Filpo Games stúdiótól!

KeleMan 2011.08.29. 11:18 Apple, Apprító, iPad, iPhone, iPod, Játékok, Kiemelt hírek 0 db 450

Tegnapi nap megkeresett bennünket egy új, független magyar játékfejlesztő stúdió, a budapesti székhelyű, nemrég alakult Filpo Games. A kicsi, de lelkes és elszánt csapat elsődleges célterülete a mobil alkalmazások fejlesztése. Állításuk szerint arra törekednek, hogy a játékosok igényeit kielégítve világszerte, ötletes és jól tervezett játékokat készítsenek. Első programjukon mindez meg is látszik, tökéletes prezentáció és körítés egy tökéletes játékhoz.

A Filpo Games első alkalmazása egy zenei alapokon nyugvó ritmus játék. A Rhythm Repeat egy üde színfolt a zenei játékok világában. A játékban 3 fajta hangszerrel (gitár, zongora és dob) szólaltatható meg a több, mint 300 db, kifejezetten a játékhoz készült dallam. A játék célja, hogy a könnyed zenét reprodukáljuk, azaz a készüléken felvillanó színeket a megfelelő sorrendben és időben leüssük.

A játék eléggé egyszerűen kezdődik, de nagyon oda kell figyelni, mert könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy jaj, de hol is tartottunk? A készítők állítása szerint azáltal, hogy a ritmusok folyamatosan gyorsulnak igazi kihívást jelent az összes dallamot végigjátszani. Fentiek mellett pedig fejleszti a rövid távú memóriát, valamint a megfigyelő képességet is.

Az igazi profi fejlesztők szerintem egyértelműen azok, akik mind iPhone és iPod touch, mind pedig iPad készülékre is elkészítik az alkalmazásukat. Számomra fontos, hogy amennyiben egy programot megvásárolok, akkor bármelyik eszközömön használhassam azt. A srácok jelentem profik! Univerzális alkalmazásként tették elérhetővé a programot, melyet jelenleg 0,79€-ért, azaz közel 200 Ft-ért tölthetünk le. A játékban a fenti tulajdonságok mellett Game Center támogatás is található, bár öcsipontokat nem szerezhetünk, de ha elég kitartóak vagyunk, akkor akár a lista elejére is kerülhetünk.

Személy szerint simán el tudom képzelni, hogy az elkövetkezendő napokban, de akár órákban is már a magyar AppStore Top 10-es listájában találhatjuk az alkalmazást. Sőt nagyon remélem, hogy az első helyet is megkaparintják, mert valóban egy rendkívül hangulatos és színes programot alkottak, amely tényleg képes arra, hogy kikapcsolja a és egyben elvarázsolja a játékost jópár órára.

Az alkalmazás minimális rendszerkövetelménye iOS 3.1.3, mérete pedig 17,8 MB. Ez utóbbi szintén profizmusra vall, hiszen így nem szükséges, hogy WiFi-n keresztül töltsük le a programot (20MB-os határ ugye) vagy szinkronizáljuk azt, akár a mobilhálózaton is elérhető és letölthető az alkalmazás.

Ilyenkor mindig elmerengek azon, hogy egy-egy PC-s vagy konzolos cucc, mely 10-15 GB is lehet, miért nem tud olyan szintű szórakozást nyújtani, mint egy alig 20 MB-os alkalmazás? Hiába, változnak az idők. Az iOS eszközök lesznek az új konzolok! Ebben biztos vagyok. Mindenesetre remélem, hogy itt nem állnak meg a fejlesztésben a fiúk és mihamarabb újabb, hasonlóan színvonalas programokat alkotnak majd a legnagyobb megelégedésünkre.

Sok sikert kívánok a további munkátokhoz!

Hivatalos oldalak: FilpoGames és Rhythm Repeat


Rhythm Repeat – Letöltöm – 0,79€

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!