Beépített projektorok az Apple eszközeiben?

KeleMan 2011.08.16. 11:06 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 1 db 216

Az Apple a készülékeibe szánt beépített projektorok lehetőségeit vizsgálja, adta hírül az UnwiredView.

Sokszor hallhattunk már a mobiltelefonokba szánt belső projektorról, mely a készülék kijelzőjét lenne képes helyettesíteni, akár egy-egy prezentáció, vagy akár játék alkalmával. Talán az egyik legjobb koncepciót még a 2009-ben megrendezett CES alkalmával mutatta be az LG. Akkor egy, a készülékben elhelyezett pico projektor vetítette ki a képet. Mára ezek a belső projektorok a feledés homályába merültek, mert óriási energiaigényüknek hála képtelenség lett volna megfelelően optimalizálni az akkumulátoridőt. Hasznosságuk pedig megkérdőjelezendő.

Az Apple azonban úgy tűnik lát mindebben fantáziát, mivel nemrég egy, a készülékbe szánt beépített projektorra védettek le szabadalmakat. Az Apple elképzelése az, hogy a kivetített képen az ujjainkat a kamera érzékelné és akár több ujjunkat is le tudná követni, ezáltal akár gesztusalapú vezérlés is elképzelhető. A másik fontos technológiai újítás viszont maga a felhasználói felület, mely több eszköz csatlakoztatásával egy egységes egészt alkotna, így lehetőségünk lenne pl. egy iPhone és egy iPad készüléket a beépített kivetítők által “csatlakoztatni”, majd az egyikről a másikra tartalmakat megosztani. Az adatokat csupán az egyik kijelzőről a másikra kellene áthúzni, legyen akár zene, fájl vagy épp alkalmazás.

Nos bárhogy is legyen, nem igazán tartom az alábbi koncepciót életképesnek, hiszen az iCloud szolgáltatással az Apple az adatmozgatást eleve kiküszöböli, hiszen akár az összes iOS vagy OS X készülékre mindig leszinkronizálja majd a tartalmakat. Persze innovatívnak innovatív, de sokkal inkább az az érzésem, hogy csak azért védették le, hogy más ne tudja kitalálni és megvalósítani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bence - 2011.08.16. 13:47

    Nekem ilyenem van, és nagyon király: http://hellotrend.hu/841/sony-hd-kameraprojektor/

Szólj hozzá Te is!