Nielsen: Az Apple az elsőszámú telefongyártó az USA-ban

KeleMan 2011.08.01. 10:22 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 247

A Nielsen amerikai piackutató intézet szerint az Apple az első számú telefongyártó az USA-ban, bár az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonok a piaci részesedés alapján vezetik az eladásokat (39%). Persze az Apple sem panaszkodhat, hiszen az iOS alapú eszközei 28%-os piaccal jelenleg a második helyen állnak.

Míg ha önmagában a márkákat nézzük, akkor az Apple toronymagasan vezet. A második helyre a RIM Blacberry eszközei kerültek, a Blackberry OS 20%-os aránnyal veszi ki a részt az eladásokban. A Windows alapú (pl. WP7) telefonok részesedése 9%, míg a Palm/HP WebOS valamint a Nokia Symbian rendszerű telefonjai is egyaránt 2-2%-os szelettel bírnak.

Érdekesség persze, hogy az Androidos készülékek megoszlásában a HTC 14%-al vezet a Motorola előtt (11%), a harmadik helyen pedig a Samsung telefonjai állnak 8%-al. Így nem is meglepő, ha az Apple azt szeretné, hogy az ITC olyan határozatot hozzon, ami alapján a HTC modellek importját beszüntetnék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!