Magyar fejlesztés – Four Seasons Planet

KeleMan 2011.07.26. 11:48 Apple, Apprító, Egyéb, Játékok 3 hozzászólás 198

A minap megkeresett bennünket egy magyar fejlesztő csapat, aki figyelmünkbe ajánlotta a legújabb játékukat a Four Seasons Planet nevet viselő univerzális alkalmazást. A program egy remek grafikával megáldott logikai stuff, melyben 48 pályán keresztül mozgathatjuk meg agytekervényeinket. A játékban bár a logikán van a hangsúly, fizikai tényezők is szerepet játszanak. A játék lényege, hogy a kis lakatokat a pályákon megtalálható extra jelekkel ellátott dobozokra, tárgyakra helyezzük, de mindezt úgy, hogy a többi tereptárgyat elbontjuk. Arra is figyelnünk kell, hogy maga a lakat ne essen le a földre, mert akkor kezdhetünk mindent újra.

 

A játékban, mint már említettem 2 játékmód található. Az egyik az Arcade mód, melyben a pályákat 4 különböző évszak szerinti bontásban találjuk meg, egyenként 12 pályával. Ha egy pályát sikerül újrakezdés (Retry) nélkül teljesítenünk, akkor az bekerül a Free játékmódba is. Fentiek mellett GameCenter támogatás is van, melyben az épp aktuális helyezésünk mellett az elérhető 21 öcsipontból is megcsodálhatjuk, melyeket teljesítettük már. A játék egyaránt elérhető iPhone, iPod touch és iPad készülékekre is, jelenlegi ára 1,59€, mely összeget mindenképp megéri az alkalmazás. Nem beszélve arról, hogy ezzel támogatunk egy feltörekvő magyar iOS fejlesztő csapatot is, ami által a későbbiekben is minőségi alkalmazásokra számíthatunk.

 

A program grafikája csillagos ötös, a zene is nagyon jó, bár ez sajnos egy idő után monotonná válik. Itt célszerű lett volna minden évszak mellé más-más zenei aláfestést adni. Ettől függetlenül nagyon jó alkalmazással van dolgunk, látszik, hogy sokat agyaltak és dolgoztak rajta a fiúk. Szerettük volna őket egy interjú erejéig megszólaltatni is, de ezt a későbbi terveik miatt jelenleg nem tudták vállalni, pár szóban azonban összefoglalták a munkájukat, így most át is adnám Tominak a szót.

“A csapat valamikor 2009 környékén alakult, hárman vagyunk és hobbiból fejlesztünk iOS applikációkat (főleg játékokat). Régóta ismerjük egymást, de most elég messze lakunk egymástól, így főleg online módon értekezünk. A Four Seasons Planet fejlesztése valamikor az első játékunk (slidR) kiadása után kezdődött, ami elég régen volt, de lelassította néhány dolog az elkészültét. Miközben dolgoztunk rajta megjelent az iPad, aminek több következménye is lett: először is kiadtuk a slidR-t iPad-ra is, és eldöntöttük, hogy a Four Seasons Planet már univerzális alkalmazás lesz, minden iOS eszközön menni fog. Ez változtatott néhány dolgon az eredeti elképzelésekhez képest (például mindent újra kellett rajzolni és kódilag is sok fejlesztés kellett) ami szintén késleltette a program elkészültét. Majdnem elfelejtettem, de ezzel párhuzamosan elkészült egy másik appunk GastroNotes névvel, de a lényeg, hogy pár napja végre elkészült a Four Seasons Planet is. A játék kapott Game Center támogatást, tettünk bele 48 pályát, 2 játékmódot, az összes iOS eszközön ugyanolyan minőségben fut annyi csak a kikötés, hogy minimum 3.1-es OS legyen rajta (az első generációs készüléken is ugyanolyan sebességgel fut mint az újakon, minden felbontásra elkészült a grafika). Nem álltunk le természetesen, jönni fognak hozzá updateek (nem akarok lelőni semmit előre, legyen meglepetés, és elkezdtünk már dolgozni az új játékon is.”

Hivatalos oldal: Critical Fever

ui.: A Critical Fever még felhívta arra a figyelmünket, hogy a Twitter csatornájukat követők között, naponta 1db promó kódot fognak felajánlani a játékaikból! Ha épp te vagy a szerencsés, így ingyenesen juthatsz az alkalmazásokhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.07.26. 16:42

  hát ez jobban lázba hozott mint a drága órás kütyü :)

  (bár 20-30e ft os limittel tuti vennék egyet, de 6x ért tuti nem :S )

  • KeleMan - 2011.07.26. 19:16

   JamesS: Bizony, nagyon jó kis játék.

 2. Pada0ne - 2011.07.27. 09:18

  Jo kis app, bar ha azt nezem ugyan ezt kapom a Tiki Tower-tol is. Nem 1-1-ben, de ugyan ez a jatekmenet.

Szólj hozzá Te is!