Az Apple átvette a vezetést – A világ legnagyobb okostelefon gyártója már nem a Nokia…

KeleMan 2011.07.21. 20:00 Apple, Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 217

Azt már eddig is tudtuk, hogy bevétel szempontjából az elmúlt évek vezetője az okostelefon piacon az Apple volt. A 2007-ben bemutatott iPhone készülékkel 4 év alatt az Apple meghatározó szereplője lett a mobilpiacnak.

A MacRumor cikke rámutatott arra, hogy a Financial Times szerint az Apple mostanra nemcsak az árbevétel alapján, de a mennyiségileg eladott darabszámra is lekörözte a Nokiát. Az IDC Worldwide Mobile Phone Tracker jelentése szerint az első negyedévben a Nokia 24,2 millió darab okostelefont szállított le, míg az Apple 18,7 millió iPhone készüléket. Egy negyedévvel később azonban ezen adatok már lényegesen változtak. Nyilván ehhez kellett a Nokia hanyatlása is, de az a tény, hogy 3 hónap alatt, közel 5 millió készülékkel kevesebbet tudjon a Nokia értékesíteni, nyilván nem a véletlen műve.

“Shipments of Nokia smartphones declined by 34 per cent to 16.7m units, compared with the 20.3m iPhones shipped by Apple in its second quarter. Apple was already the biggest smartphone maker by revenue and profits, but the April-June period marked the first time it had surpassed Nokia in volume.”

Az elmúlt negyedévben, mint az Apple legutóbbi jelentéséből is kiderül, a cupertinóiak 20,34 millió darab iPhone készüléket tudtak eladni, míg a finn Nokia 34%-al kevesebb mobileszközt, csupán 16,7 millió okostelefont tudott a vásárlók kezébe adni.

Jól látható, hogy fél év alatt az Apple a több, mint 5 millió darabos hátrányát a Nokiával szemben behozta, sőt még 3,5 millió eszközzel meg is fejelte.

És ezen fenti tények mellett az is kiemelendő, hogy a legnagyobb Androidos készülékgyártók (Samsung, HTC) mégcsak meg sem közelíti az Apple értékesítési számait.

4 év alatt az Apple lett a világ legnagyobb okostelefon gyártója. 4 év!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. MakosRetes - 2011.07.22. 15:36

    Es ezt 2 modellel (3GS/4) erte el… :)

  2. st0nE - 2011.07.24. 03:35

    Miert a a 2G Meg a 3G mar 5 eves!? Vagy en vagyok Hulye és nem ertelek;)

Szólj hozzá Te is!