iOS 4.3.4-es frissítés a láthatáron

KeleMan 2011.07.10. 19:11 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 1 db 172

Az Apple nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy dolgozik azon a PDF-kezelési biztonsági hiba kijavításán, mellyel véget vetnek a JailbreakMe lehetőségének. Német biztonsági szakértők jelezték az Apple felé a hibát, melyet rendkívül súlyosnak tartottak. A biztonsági rést kihasználva ugyanis a készülék feltörésén túl bizalmas adatokhoz is hozzá lehet férni. A szakértők szerint amennyiben egy megfelelően beállított PDF dokumentumot használunk, akkor annak segítségével bizonyos kódrészletek rendszerszintű jogokkal is futtathatóvá válnak. Ily módon kinyerhetőek a mentett jelszavak, a névjegyzék, sőt akár még a kamerát is lehetne aktiválni.

Az Apple szerint az iOS 4.3.4 számos hibajavítást és a már fentebb ismertetett PDF kezelési hibát fogja javítani. Ezzel egyidejűleg várhatóan befoltozzák a Jailbreak lehetőségét is, de csak ideig-óráig, hiszen ügyes programozók mindig megtalálták a kiskapukat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!