Apple szabadalom – Speciális stylus az iOS eszközökhöz

KeleMan 2011.07.09. 20:03 Apple, Egyéb, Kiegészítők 1 db 253

Steve Jobs a 2007 januári keynote-on azt mondta, hogy senkinek sincs szüksége érintőceruzára, mert csak elhagyjuk, ki- és be kell tenni az eszközbe, nem jó dolog, nincs rá szükség. A legjobb érintő eszközünk eleve velünk született, ez pedig az ujjunk. Most azonban egy új Apple szabadalom arról tanúskodik, hogy az érintőceruzák vagy érintőtollak használatában talán mégis lát fantáziát a cég.

Az új beadványban az Apple egy olyan melegedő hegyű, rádiós modullal és gyorsulásmérővel ellátott stylust vázolt, amelyek a következő generációs iOS eszközök mellett talán már debütálhatnak is. Két eszközt is bemutatott a rajzok alapján. Az egyik egy olyan kapacitív modell, mely lényegesen pontosabb bevitelre képes azáltal, hogy a stylus hegyét egy beépített akkumulátor melegíti fel. A másik viszont még ennél is összetettebb, mivel abban tintapatron, gyorsulásmérő is található. Elvileg ezzel a megoldással a papírlapokra leírt jegyzeteink digitálisan is eltárolásra kerülnének, mivel felismeri és digitalizálja a kézírásunkat. Az Apple eddig is támogatta az oktatás fejlesztését és mivel az USA-ban egyre elterjedtebbek – nem csak a felsőoktatásban – az Apple eszközei, nem lenne csoda, ha főleg a diákokat céloznák meg az új eszközzel. Abban pedig biztos vagyok, ha lesz valamikor “iStylus”, akkor azt majd külön vásárolhatjuk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. smschamp - 2011.07.09. 22:12

    Nem tartom jó dolognak az érintős eszközökhöz a ceruzát… Apple se gyártson igyet a jövőben…

    A második ceruza az már tetszik, de annak meg nincs köze az ios-hez.

Szólj hozzá Te is!