Megkezdi a felzárkózást a Nokia

KeleMan 2011.06.23. 21:50 Apple, Egyéb, iPhone, Videók 0 db 168

A finn Nokia végre 2 olyan új telefont is bejelentett, mely az azóta mélyponton lévő vállalatot talán megállíthatja a lejtőn és még ki is rángathatja az árokból. Bár nem igazán szoktunk itt az iPhone Hungary oldalán más készülékekről írni, de az új Nokia N9-es és az N950-es is meglepő hasonlóságot mutat az iPod és az iPhone eszközökhöz.

A Nokia N9-es készülékről annyit érdemes tudni, hogy egy 8MPx-es beépített kamerát kapott, melynek rendkívül jó a reakcióideje. A latency (késleltetés) 2,6 másodperc, ami még az iPhone 4-es készülékhez képest is jobb (4mp), de még akár egyéb fényképezőgépeket is kenterbe ver. A dizájn pedig leginkább a régebbi iPod eszközökre hajaz.

A másik készülék pedig az N950-es, mely be kell valljam baromira elnyerte a tetszésemet, legalábbis a kialakítását tekintve. Rendkívül passzentos, a videót elnézve. Az már más kérdés, hogy az ikonok nyúlása, a fényképező alkalmazásban való váltás kamera és fényképezés között egyértelműen nyúlás, de kit érdekel. Persze nincs az ikonok mögött háttér, csak egy fekete alap, de nyilván ezzel is a kijelző méretét kívánják hangsúlyozni, hiszen így egy kicsit becsapós.

Mindkét készülék az új MeeGo rendszert támogatja, melyben leginkább az zavaró, főleg az N950-es készüléknél, hogy az ikonok nem forognak vízszintesbe, mikor felcsúsztatjuk a kijelzőt.

Stephen Elop, a Microsoft-tól nemrég átigazolt új elnök mindenesetre olybá tűnik, hogy gatyába rázta a mérnököket és a teljes Nokia menedzsmentet, mert még egy Windows Phone 7-es készülék is várható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!