Nagy iPhone 4 tok teszt – iFans Power Pack (8. rész)

KeleMan 2011.06.22. 19:33 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 2 hozzászólás 4 333

Az iPhonetok.hu jóvoltából ismét ellátogatott hozzánk egy iPhone 4-es készülékhez való tok, ami amellett, hogy védi a készülékünket, még beépített akkumulátorral is rendelkezik. A tok első ránézésre egyáltalán nem különbözik a többi, jelenleg piacon lévő tokoktól, azonban az ember ha jól szemügyre veszi, akkor a tok alján találhat 4 kis ledet (használatkor kéken világítanak), melyek jelzik az akkumulátor töltöttségi szintjét.

A tokban egy beépített 1450 mAh-es LG típusú lítium-polimer akkumulátor van oly elegánsan elrejtve, hogy fel sem tűnik, vajon hová rejtették mindezt. Persze a toknak is van súlya, mely közel 50 gramm. Első használatkor érződik, hogy kézben tartva jóval nehezebb, mint csak az iPhone 4, de én két nap után simán megszoktam. A kialakítása pedig kárpótolt az iPhone 4 “szögletes” dizájnjából fakadó élek miatt. Olyan érzés volt, mintha egy 3G vagy 3GS-t tartanék a tenyeremben.

A nálam töltött, több mint 1 hét alatt nagyon kellemes tapasztalatokat gyűjtöttem erről a tokról. Az első feltöltés közel 3 órát vett igénybe, míg az összes led felvillant. Az iPhone 4-es mobil belehelyezése gyerekjáték volt, bár az éleknél kellett figyelni arra, hogy megfelelően fedje a készülék oldalán található antennarendszert, mivel így volt összepattintható a tetejével.

Első használatkor az iPhone 4-est 15%-os akku szintnél kezdtem el tölteni a tokkal. A tok bal alsó sarkán található egy bekapcsológomb, melyet viszonylag hosszan 3-4 másodpercig nyomtam, hogy bekapcsoljon. Közel 2,5 óra alatt 91%-ra töltötte vissza a készüléket (+76%), ami az adatlapon szereplő 70-80%-os visszatöltési aránynak megfelel.

Fontos! Amennyiben a tokban van a készülék, akkor ha elkezdjük tölteni és maga a készülék nincs 100%-os feltöltésen, akkor először a készülék töltődik fel teljesen, csak azután a tokban található akkumulátor.

Az egy hét használat során 3x is töltöttem a tokkal a telefont, egy spontán buli alkalmával pedig nagyon is jól jött, hogy van benne plusz kraft, mert az adott helyen nem tudtam volna feltölteni, mivel egyáltalán nem volt áramforrás. A hideg sört és grillezést viszont egyáltalán nem akartam kihagyni.

“One more thing” – Bár sokaknak nem biztos, hogy fontos, de számomra nagyon kényelmes videózási lehetőséget kínált még a tok. Plusz funkcióként ugyanis a tok hátulján található egy kihajtható kis rész, melyet használva a készüléket vízszintesen megdöntve, “betonstabilan” áll, így pl. “time lapse” videók készítéséhez elengedhetetlen, de akár videók megtekintésénél és mobiltévézésnél is jól jöhet, nem beszélve kocsiban, ha épp navigációs rendszert használunk.

Ajánlani azoknak tudom főleg ezen tokot, akiknek fontos a plusz akkumulátor, hiszen az iPhone 4-es készülék átlagos használat mellett közel másfél napig bírja, de a tokkal együtt plusz 1 napunk biztosan van, valamint azoknak, akiknek fontos a kényelmes fogás is. A tokból jelenleg 4 szín érhető el (Champagne, Silver, Black, Pearl), ajánlott fogyasztói ára 9.990 Ft-. Az iPhonetok.hu oldalról akár már azonnal megrendelhető is.

Hivatalos oldal: iPhonetok.hu – iFans Battery

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.06.24. 16:06

  ez később lesz még hasznos, ha már kezd fáradni a I4 aksija :)

  ha megjelenéskor nem vettem volna tokot és most kellene még el is gondolkoznék rajta

  GPS-t szoktam használni bringán (runkeeper) és 1 max 1,5 napot bír ki

  így lehet 2-3 naponta elég lenne töltenem :)

  • Oriza Triznyak - 2011.11.03. 13:05

   Adjisten,
   Vettem egyet és meg voltam elégedve vele míg az egyik LED ki nem égett. Nem nagy baj, de zavaró. Azután neha visszatért a halálból a LED szóval csak kontakt hiba. A pezsgő színűt vettem meg, és nagyon szép de nem lehet vakuval fényképezni mert tükröződik a vaku fénye a csillogó “kameragödörben”.
   Két hónapot bírt ki, azután elhalálozott, bar mutatja hogy totál tele van kb. 1-2 mp alatt kimerül.
   Lehet hogy nem kellett volna iPad töltővel tölteni mert az 2.6A míg ezt csak max 1-el lehet szal gondolom én vágtam tönkre, bar ki tudja, az áramfelvétel a feszültségtől és az ellenállástól függ, es mindketto konstans, meg akkor is ha atomerőművet kötök rá csak annyit vesz fel amennyit. Bar fizikából nem vagyok jó, szóval lehet ostorozni ha nagy marhaságot mondtam. Sajnos nem tudom “visszaváltani” mert bar Mo.-n vettem nem ott lakon és nem tervezek hazautat, szóval szipka.
   Hongkongi design, Kínai szerelés. Olyan is.
   Oriza

Szólj hozzá Te is!