E3 – Gameloft játékfelhozatal

KeleMan 2011.06.09. 10:51 Apple, iPad, iPhone, Játékok, Videók 2 hozzászólás 264

Los Angelesben minden évben megrendezik az Electronic Entertainment Expo (E3) nevű kiállítást, ahol a nagy játékkiadók (Electronic Arts, Capcom, Konami, stb.) bemutatják azokat a játékokat, amelyek várhatóan 1 éven belül megjelennek. Az iOS készülékek elmúlt pár évben történt térhódításával a nagyobb kiadók, felismerve a piacot, általában a nagyobb PC-s és konzolos játékok átirataival, vagy akár új címekkel is jelentkeznek. Az alábbiakban a Gameloft kiadó iOS eszközökre készülő játékait mutatjuk be, melyeket az idei E3 rendezvényen prezentáltak.

March of Heroes

A Gameloft első Unreal Engine 3-as motorját használó FPS játéka, hasonlóan az összes tipikus lövöldözős játékhoz, az új motorban rejlő képességeknek hála szemkápráztató grafikát ígér iPhone 4, iPad és iPod Touch készülékekre. A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, de a videókból következtetve, dzsungelharc lesz a köbön. Elsőre a polygonok száma kevésnek tűnik, de ez még változhat, az árnyékok minősége viszont az Unreal motornak hála elképesztő.

BackStab

Elsőre ez a játék egy amolyan Karib tenger kalózai és Assassin’s Creed kombinációjából született kalandjátéknak tűnik. A Gameloft többi játékát is ismerve, nem lennék meglepve ha megvásárolták volna a jogokat és összemixelik a kettőt egy játékba. A grafika jónak ígérkezik, már csak a hangulat és játémenet az ami kérdéses.

9mm

A 9mm nevet viselő játékról már írtunk. Gengszeres, lövöldözős, GTA és Max Payne keresztezéséből született játék, mely várhatóan hamarosan megjelenik.

Let’s Golf 3

A nagysikerű Let’s Golf széria soron következő részében a Gameloft egy sokkal nyitottabb játékteret ígér, valamint olyan szabad játékmenetet, mellyel az előző részekben még nem találkoztunk.

Block Breaker 3 Unlimited

Egy őrült faltörő játék is készül a Gameloftnál, felvehető extrákkal, több száz pályával. A videó alapján igen élvezetes lesz.

<

Silent Ops

Bár a legtöbben a March of Heroes nevű játékot várják az Unreal motor miatt, én a Silent Ops-ot várom. Nekem mindig is bejöttek a Thief és Splinter Cell szintű lopakodós és gondolkást igénylő játékok. Ez a játék a fenti nagy nevekből merít egy jó adaggal, ami persze nem baj, de talán lesz benne valami újítás is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. JamesS - 2011.06.09. 15:58

    látom sok EUR-t fogok otthagyni a gameloftnál :)

  2. YanAtti - 2011.06.10. 13:32

    Én is látom már sanyarú sorsomat.

Szólj hozzá Te is!