Gyenge Android reklám: Több mint 100 ezer alkalmazás

Helme 2011.06.07. 08:30 Egyéb 12 hozzászólás 457

Okostelefont ingyen? Igen! Válaszd a Sony Ericsson XperiaTM X10 mini pro vagy X8 modelljét Médiamánia M díjcsomaggal egyaránt 0 Ft-ért a T-Mobile üzleteiben, és töltsd le kedvenc alkalmazásaidat az Android Market százezres kínálatából! – áll a hivatalos hirdetési szövegben. A reklámban úgy mutatják be, mintha a 100 ezer letölthető applikáció mekkora nagy szám lenne. Pedig az AppStore-hoz képest sehol sincs.

Persze ez kis ferdítés, hiszen nem egyszerre indult el a két online bolt, de a T-Mobile legalább ekkora torzítást visz véghez, amikor azt állítja, hogy kinyílik előtted a világ. Az iPhone és iPad tulajdonosok több mint 400 ezer aktív program közül válogathat, de az Apple több, mint félmillió app-ot fogadott már el.

Mivel egyre több országban elérhető az Android Market, ezért robbanásszerűen fog növekedni a programok száma, de amíg jelentősen le van maradva a vetélytársától, addig jó lenne ha nem ezzel népszerűsítenék. Akit érdekel, a rövid reklámot itt most megtekintheti.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

12 hozzászólás

 1. tzs007 - 2011.06.08. 10:54

  az átlag user azt sem tudja hogy van iPhone, vagy ha igen, akkor neki MINDEN értintőképernyős telefon "ájfón"… innentől mondhattak volna 400ezret is, de lehet hgoy arra már legyintett volna a tv néző hogy jóvan már ne kamuzz… inkább örüljünk hogy terjed az okostelefon, max ha rájön hogy egy gyengébb hardver miatt az android teljesítménye sem kielégítő, akkor a következő telefonja már egy iphone 5 lesz… lényeg, hogy "apa kezdődik":)

 2. Sarruken - 2011.06.08. 11:56

  Jaj. Jajajaj.

  Most őszintén, szerinted egy átlagjúzernek nem baromira mindegy, hogy hányszázezer egymáshoz nagyban hasonlító alkalmazás érhető el egy platformra? Jelenleg wp7-et használok, ahol alig húszezer van, de így is csak 1-2 dolgot hiányolok…

  Egyébként meg egy felmérés szerint az App Store 35 legnépszerűbb alkalmazása közül 32 megvan Androidra is.

  • KeleMan - 2011.06.08. 13:13

   Srácok, azon szerintem is felesleges vitázni, hogy melyik rendszerhez, hány százezer program érhető el. Nem az Androidot szidtuk, sőt más sem, csak érdekes amit Helme leírt a cikkben. Bár ahogy az Apple megköveteli a mobilszolgáltatóktól, hogy például hogyan reklámozhatja az iPhone készüléket, úgy elképzelhető, hogy most már a Google is szabályozza az Androidos telefonok reklámozását. Az, hogy miért van 425.000 alkalmazás az AppStore-ban nem kérdés, mindenki ebből akar meggazdagodni. A fingós és egyéb értelmetlen programok persze benne vannak a listában, de ilyen ugyanúgy elérhető Androidon is, vagy más platformon, legfeljebb kisebb számban, de hasonló arányban!

 3. Sarruken - 2011.06.08. 14:01

  Egyetértek. Mondjuk Blackberry-re valószínűleg arányaiban is kevesebb fingós app készült el:)

  • KeleMan - 2011.06.08. 14:10

   Sarruken: Hát ja, hiszen nem hinném, hogy a sok üzletember a Blackberry készülékén ilyenekkel szórakozna. De lehet nincs is. Viszont adtál egy ötletet! Ez egy nyitott piac, Blackberry-re is kell készíteni egy jó kis "zaftos" fingóprogramot és meg lehet gazdagodni… :D

 4. Sarruken - 2011.06.08. 15:45

  Sok sikert hozzá :)

 5. YanAtti - 2011.06.09. 13:19

  Kedves Urak, Előbb volt iTunes mint iPhone stb. Szerintem nem az ilyen reklámok a károsak, hisz valahol el kell kezdeni, és az Android Market tényleg fejlődik nem úgy mint az OVI Store bár ezutóbbi az elmúlt évben majdnem triplázott. Az átlag felhasználó pedig, nos az EU-ban szinte nem is akar fizetni semmiért, ezért teljesen mindegy hány százezer vagy akár millió progi van fent a jó Appok fizetősek. Röviden az iTunes nagyon fejlett és sokkal régebbi mint a többieké. A nagy Amerikában a Zene és a filmletöltések viszik a pálmát de azért fizetni kell.(illene). És a Black Berry – tényleg jó ötlet, bár megnézném azt a középkorú kb.45-50 közötti jól szituált üzletembert aki ilyen Appokat venne. Hihihi. HŰ ez megint hosszú lett Bocsi.

 6. YanAtti - 2011.06.09. 13:28

  Ja, és kedves tzs007 az android hardverek gyorsabban fejlődnek és a 100.000,- HUF körüli hardverek már erősebbek mint az iPhone Kivétel a Retina kijelzőt, az jelenleg verhetetlen és szerintem még egy darabig így is marad.

 7. Sarruken - 2011.06.09. 14:00

  A retinát mellesleg az LG gyártja az Apple számára

 8. opossum - 2011.06.15. 14:19

  :D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:DD:D

  Ember miután megírtad a cikket visszaolvastad, hogy mit írtál le? :D

  Nagyon nevetek :D Először is a kinyílik a világ szerinted azt teljesen komolyan gondolták, és tényleg ha veszel egyet megnyílik előtted az ég és az egész világ???? :D:D Na neeeee , értem én, hogy elfogult vagy, de azért ennyire butaságokat ne írjál le kérlek.

  A másik meg hogy hol mondják, hogy mennyire nagy szám??? Sehol nem említik meg… És mit érsz el az Iphone fél millió alkalmazásából zöme játék, a másik részének meg 90% ugyanaz…

  Meg ha nagyon azt akarom nézni akkor az Appstore hamarabb indult, de közel sem fejlődött akkora ütemben mint azt az Android teszi…

  De hogy kicsit a reklámhoz is hozzászóljak, szerintem ezek a telók 0Ft-ért simán megérik, még ha nem is iPhone-ok….

 9. HippY - 2011.06.20. 16:05

  imáádom ezt az "ingyé vagy naggyon occsón telefon" témát! ennyi erővel az iphone 4 is 20E volt amikor néztem, de azért 2 éven át havi 20E ft minimum le kellet csengetnek… itt is ez van, hogy lehet, hogy 0 ft a készülék, de az előfizetésen rendesen bevasalják az ára többszörösét is akár

  • KeleMan - 2011.06.21. 16:12

   HippY: Azt a 20eFt-ot le is tudod beszélni… Ha meg nem használnád ki, akkor kérheted kisebb csomagban is, igaz akkor nagyobb a készülék ára. Ez mindenhol így van, mi ezen a meglepő?

Szólj hozzá Te is!