Az iCloud lehet az új iTunes szinkronizáló eszköz az iOS eszközökben

KeleMan 2011.06.06. 12:02 Apple, Egyéb, iTunes, Kiemelt hírek 1 db 250

John Gruber, a Daring Fireball szerkesztője azzal a bejegyzéssel állt elő, hogy miről is fog szólni az iCloud a WWDC-n. Röviden,

“Don’t think of iCloud as the new MobileMe; think of iCloud as the new iTunes.”

Gruber megjegyezte, hogy a napjaink szinkronizálási lehetősége az iOS eszközökön lekorlátozódik az USB-kapcsolatra, melyet a számítógépünkre csatlakoztatva szinkronizálhatjuk a zenéket, videókat, programokat, stb. Az iCloud pedig nem lesz más, mint az új szinkronizáló program az iOS eszközökre. Az ötlet azért is jó, hiszen ebben az esetben minden egyes adatunkat feltöltjük a felhőbe, és így bármely eszközünkön automatikusan egyből hozzá is férhetünk. Kifejezetten azok számára lehet praktikus, akik több iOS készülékkel is rendelkeznek (2 db iPhone, 1 iPad, 1 iPod Touch, stb.). Nagyon sokan a vezeték nélküli WiFi-n keresztüli szinkronizálást várták az Apple-től, de ők továbbléptek. Ez lesz a vezeték nélküli szinkronizálás. Az egyedüli kérdés mindezek után egyedül a sebesség kérdése lesz.

Gruber azt is tolmácsolta, hogy az iCloud önmagában tehát csak a szinkronizálásért fog felelni, azaz egy tároló rendszer lesz, és nem kiszolgáló. Tehát a zenéket továbbra is vélhetően az iTunes App Store üzletéből fogjuk tudni megvásárolni. Gruber továbbá azt gondolja, hogy az iCloud eljövetelével nem feltétlenül fog megszűnni az úgynevezett MobileMe szolgáltatás, legfeljebb átalakul.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. JamesS - 2011.06.06. 15:26

    ez nekem nem tetszik

    felhős vacakba én semmit se töltenék fel szívesen

Szólj hozzá Te is!