Elindult testvérlapunk az iPadHungary.com!

KeleMan 2011.05.28. 19:03 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 334

Elindult az iPhone Hungary testvérlapja az iPad Hungary. Még az év elején fogalmazódott meg bennünk a kérdés, hogy vajon érdemes lenne-e egy új oldalt nyitni, ahol kifejezetten az iPad készülékkel és a hozzá tartozó programokkal, alkalmazásokkal, játékokkal és kiegészítőkkel foglalkoznánk? Az iPhone Hungary oldallal kapcsolatban ugyanis sokszor megkaptuk, hogy miért is foglalkozik iPad, iPod, Mac, azaz más Apple termékekkel, hiszen az egy kifejezetten iPhone specifikus oldal, a nevéből is eredően. Még 2008-ban, amikor az iPhone Hungary elindult, mi magunk sem gondoltuk volna, hogy a közel 4 év alatt az Apple termékei olyan gyors ütemben fognak terjedni Magyarországon, és az Apple márka is végre nagyobb piaci részesedést szerez itthon. Mi akkor kifejezetten csak az iPhone készülékről és hozzá kapcsolódó tartalmakról szerettünk volna írni, de időközben olyannyira megkedveltük a márkát és a benne rejlő egyszerűséget, hogy más termékeket is kipróbáltunk, így – a mai divatos szóval élve – valahogyan “Apple-fanná” váltunk.

2007-ben, amikor az iPhone-t az Apple bemutatta nagyon sokan várták itthon, hogy Magyarországon is hivatalosan megvásárolhassák. 1 évet kellett rá várni, míg a T-Mobile 2008. augusztus 22-én végre a magyar vásárlók számára is elérhetővé tette a mobilkészüléket. De mint tudjuk, az nem csak egy mobil, hanem egy iPhone, ami mára már túllépte a 100 millió darabos eladást világszerte. Időközben az Apple is tovább fejlesztette az eszközt, valamint 2010-ben bejelentette az iPad készüléket. Nos máig ez a készülék a táblagépek csúcsa. Persze lehet, hogy később megszorongatják majd, vagy akár le is előzi az Apple gépét a konkurencia, de tény, hogy a 2011-ben bemutatott iPad 2-es eszköz ismét csak megmutatta, hogy a többi gyártó nagy hátrányban van. Szerencsére Magyarországon is elérhetőek ezen táblagépek, az Apple többi termékéhez képest igencsak kedvező ár mellett. Az Apple online áruházából pedig rendkívül sok hasznos és haszontalan, fizetős és ingyenes alkalmazást telepíthetünk rá.

Weboldal: ihungary.hu

Facebook profil: facebook.com/iPhoneHungary

Twitter profil: twitter.com/iPhoneHungary

Az iPad Hungary oldalon tehát a továbbiakban kifejezetten csak az iPad készülékkel kapcsolatos híreket és újdonságokat fogjuk megosztani, melyek innentől kezdve csak itt lesznek elérhetőek. Az iPhone Hungary oldalon az iPhone és egyéb Apple termékekkel fogunk csak foglalkozni. Az iPhone Hungary weboldal megmarad a maga kékes árnyalatában, míg az új iPad Hungary site új narancssárga színt kap, mindenféle politikai hovatartozástól mentesen. Ezt csak azért is mondom, mert későbbiekben tervezzük egy piros és egy zöld oldal elkészítését is, hiszen nem titkolt célunk, hogy egy lapcsaládot indítsunk, de ez még a jövő zenéje. Még akár rózsaszín is lehet, amennyiben az Apple egy újabb innovatív eszközt fog bemutatni a későbbiekben.

Az iPad Hungary oldal tehát a mai nap hivatalosan is megnyitja kapuit, sőt emellett egy picit a dizájn is megújul, de a jól bevált WordPress alakpokat nem hagyjuk el. Fentiek mellett megújul a Twitter és FaceBook profilunk is. Innentől kezdve külön profilja lesz tehát az iPhone Hungary és az iPad Hungary oldalnak, mind a Twitteren, mind pedig a Facebook oldalán.

Weboldal: iPadHungary.com

Facebook profil: facebook.com/iPadHungary

Twitter profil: twitter.com/iPadHungary

Sajnos egy szomorú esettel is szembetaláltuk magunkat, mint a címből is láthattátok. Mikor szerettük volna az iPad Hungary.hu domaint regisztrálni, kiderült, hogy valaki már regisztrálta, így az ihungary.hu mellett az iPad Hungary oldal már .com-os domainvégződést kap, így az iPadHungary.hu oldalt ne is keressétek, mert bár létezik, de nem működik rajta semmi.

Az iPad Hungary tehát az ipadhungary.com oldalon érhetitek el. Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel.

Aki csatlakozni szeretne a Facebook rajongói táborunkhoz, az itt megteheti, örülnénk, ha a későbbiekben legalább annyi lájkot szereznénk, mint az iPhoneHungary oldal tart. Ez a cikk írásának pillanatában közel 1700 fő.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.05.28. 22:32

  már bent is van firefox kedvencek barjaban :)

 2. talamasca - 2011.05.28. 23:37

  A narancssárga ikon még ok, de a kezében iPhone van!

  Ez így fail…

 3. Mandula - 2011.05.29. 13:40

  Talamasca: pont ezt szúrtam én is ki :)

  • KeleMan - 2011.05.29. 14:31

   Mandula és talamasca: Köszönjük az észrevételt, hamarosan javítjuk! :)

 4. andrew218 - 2011.05.29. 18:57

  O na az egy orias azert olyan kicsi a kezeben az ipad:))

  • KeleMan - 2011.05.29. 20:57

   andrew218: Így is nézhetjük! :D

 5. KeleMan - 2011.05.30. 01:13

  Javítottuk mindenhol, köszönjük, hogy jeleztétek!

Szólj hozzá Te is!