Robbanás a Foxconn egyik gyárában

KeleMan 2011.05.20. 19:04 Apple, Egyéb, iPad, Videók 3 hozzászólás 210

Pár órája történt az a súlyos robbanás, mely a Foxconn egyik gyárát rázta meg. A Csengduban álló létesítményt péntek reggel rázta meg egy nagy erejű robbanás, adta hírül több külföldi Apple oldal, köztük a Macrumors és a 9to5mac.com is. Az eset súlyosságát jelzi, hogy több, mint 10 tűzoltókocsi, több mentő és rendőrségi egység is érkezett a helyszínre. Azt még nem tudták megállapítani hány sérültről is lehet szó, reméljük minél kevesebb. A robbanás állítólag az “A05” becenevű építményben volt, ahol az iPad 2-es készülékek gyártósora is található.

Az Apple a Japánban történt év eleji súlyos földrengés és az azt követő tragédia miatt, már a tervezett darabszámot sem tudja tartani, bár az elmúlt időszakban mégis képes volt olyan mennyiségű készletet felhalmozni, amely bizakodásra adhatott okot a várakozó vásárlóknak. A 4-5 hetes várakozási idő jelenleg 1-2 hetesre módosult, de kérdés, hogy az alábbi videón látható robbanás utáni események mégis mennyire fogják hátráltatni az iPad 2-es gyártást. Az Apple még nem adott ki hivatalos közleményt.

Update #1: Időközben a The The Wall Street Journal úgy értesült, hogy a robbanásban 2 ember életét vesztette, valamint 16 ember megsérült, közülük 3 állapota kritikus.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Wiki1980 - 2011.05.21. 22:54

    Szerencsétlenek nem volt elég a fóldrengés:(

Szólj hozzá Te is!