iMac és MacBook Air frissítés, Barack Obama iPad 2-es készüléke, fehér iPhone 4 és új iPhone 5 infók

KeleMan 2011.04.25. 23:19 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Mac, Pletykák 4 hozzászólás 529

Már írtunk arról, hogy hamarosan érkezhetnek az új iMac készülékek. Új Sandy Bridge processzorok és Thunderbolt technológia kerülhet a gépekbe, sőt ez biztos is, hiszen az új MBP gépekben, már váltott az Apple. Az új iMac szörnyek így már május elején a boltokba kerülhetnek. A raktárkészletek is apadnak, így érkeznek az új jövevények.

Fontos, hogy a fentiek mellett várható, hogy a 2010 év végén bemutatott MacBook Air modellek is vérfrissítésen eshetnek át, azaz a Thunderbolt csatlakozót valószínűleg azok is megkapják majd, valamint az Intel újgenerációs processzorai ott is felbukkanhatnak. A pletykák szerint azonban az időpont egyelőre azonban kérdéses.

A fehér iPhone 4-el kapcsolatos várakozásoknak pedig szinte biztosan vége lesz a napokban. Az angol Vodafone UK ugyanis véletlenül már eladott egy darab fehér iPhone 4 készüléket egy szerencsés vásárlónak.

Az iPhone 5-ről pedig csak annyit, hogy szinte biztos, hogy A5-ös duplamagos processzort fog tartalmazni az eszköz. Ha valaki végigkövette az elmúlt 4 évben az iPhone életútját, akkor tudja, hogy a 3G és a 3GS változat közötti különbség lényegében csak a sebességre korlátozódott. Nos a legújabb hírek szerint a fontos fejlesztők (főleg játékfejljesztők – EA, Chillingo, stb.) már olyan módosított iPhone 4 készüléket kaptak tesztelés céljára, – persze szigorú titoktartás mellett – melyben az A5-ös processzor dolgozik.

Fontos még megemlíteni, hogy időközben kikerült két új kép, mely ismét csak lehet, hogy hamisítvány, de helyt adhat azon elképzeléseknek, miszerint a kijelző nagysága is változni fog. Egyesek 4″-ről, míg mások csak 3,7″-ről beszélnek. Ez utóbbi mellett, amennyiben a kijelző felbontását változatlanul hagyják (640×960), a jelenlegi 326ppi csökkenne ugyan 312ppi-re, de ezt szemmel nem igazán lehetne érzékelni.

Az USA-ban lévő AT&T és T-Mobile egyesülése miatt elindult pletykákra válaszként pedig megjelentek az első N94 kódnévvel ellátott tesztkészülékek is. (Az N90-es volt a GSM alapú iPhone 4, míg az N92 kódnevű a Verizon CDMA hálózatát támogató változat.) Az új jövevény állítólag már az amerikai T-Mobile 3G hálózatát is képes lesz kezelni a már meglévőek mellett.

És a nap végére a slusszpoén. Barack Obama is iPad 2-t használ. Tudtuk eddig is, hogy a kampánya alatt is szívesen mutatkozott MacBook gépek társaságában, de ez most mindent visz, amellett, hogy még szalutál is. :) Mondjuk nem értem, hogy miért szürke színű a Smart Cover, mert szerintem simán lehetne kék, vagy narancssárga, esetleg rózsaszín is. Eredeti fotó a Fehér Ház hivatalos Flickr oldaláról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Hashpoque - 2011.04.26. 14:07

  A smart cover belső fele látszik a képen, ami minden esetben szürke :)

  Tehát a másik oldala lehet hogy rószaszín!

  • KeleMan - 2011.04.26. 15:13

   Hashpoque: Ez igaz, lehet, hogy pink! :D

 2. smschamp - 2011.04.26. 14:27

  A barack előrántja a padot! :)

 3. Exit - 2011.04.27. 12:37

  De lehetne barack színű is… :D

Szólj hozzá Te is!