Epic Games: A 99 centes játékok megölnek minket

Helme 2011.04.25. 12:17 iPhone, Játékok 2 hozzászólás 233

Bár sokan utálják az Apple politikáját, mégis hihetetlenül sok fejlesztő készít alkalmazásokat az almás cég termékeire, ugyanis rengeteg pénz van ezen a területen. Egy pár éve ki gondolta volna, hogy közel egy dollárért, olyan addiktív játékot tudunk venni, ami jobban szórakoztat mint egy tíz ezer forintos produktum.

Az Epic Games vezére Mike Capps azt nyilatkozta, hogy a videojáték ipar mára már szerencsejáték lett, ugyanis nagyon nehéz meggyőzni a leendő vásárlókat, hogy adjanak ki 60-70 dollárokat egy-egy játékért, hiszen a piacot ellepték a 99 centes agyszülemények, amik ráadásul szórakoztatóak is.

“Az elmúlt 20 évben nem volt ilyen ingatag a piac mint most.” – mondta Capps az IndrustyGamers -nek.

“Most vagyunk a nagy választás előtt. Az elkövetkezendő 10 évben – vagy akár csak 5 – lesz fizikai disztribúció? Lesz-e valakinek következő generációs konzolja?” – tette fel a költői kérdéseket  a vezér.

Az Epic fejese szerint sok veszélyes dolog van ebben az iparágban. A PlayStation 3 sikeres, mivel az előző széria is az volt, illetve ez jelentett anno magát a játékot. Azonban az már kérdéses, hogy a következő PS egyáltalán meg fog-e valakit mozgatni.

“Ha van valami, ami megöl minket, azok kétségtelenül az egy dolláros játékok. Hogyan tudunk eladni 60 dolláros játékokat, – amik egyébként teljesen megérik a pénzüket – ha van már 99 centért is?” – panaszkodik Mike Capps.

“Mindenesetre egy nagyon izgalmas időszak fog következni, ami eldönti, hogy ki maradhat és kinek kell távoznia.” – zárja az interjút.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

 1. ptomcat76 - 2011.04.26. 15:53

  Azért nem kellene annyira sírni! Sok jó játék van Iphone-ra és Ipad-ra egyaránt, de azért nem tévesztem őket össze az Xbox + 102 cm-s tv által nyújtott játékélménnyel.

  Ezek arra kifejezetten alkalmasak, hogy pár megálló között elmókázzunk vagy 10 perces várakozást elüssünk valahogy, de ennyi. Kizártnak tartom, hogy valaki több órát elszöszöljön vele, ha másért nem akkor az aksi teljesítménye miatt.

  Ennek ellenére fél szemem mindig az appstore-on van!

 2. JamesS - 2011.04.26. 18:38

  ezzel én is így vagyok

  nem veszek meg eredeti PC játékot kevesebbet, csak mert 0,79-ért letöltök iphone-ra, vagy ipadra játékot

  adjanak ki értelmesebb, tartalmasabb játékokat a sírás és a mutogatások helyett

Szólj hozzá Te is!