iPad 2 – Mennyire is gyors az új tábla?

KeleMan 2011.03.13. 17:34 Apple, Egyéb, iPad, Teszt, Videók 0 db 156

Az iPad készüléknél mindig is zavart, hogy amikor a Safariban böngészek és egyszerre több lap is meg van nyitva, mikor visszaváltok egy előző oldalra, azt a rendszer mindig újratölti, holott erre egyáltalán nem kértem. A TiPB.com videója bemutatja, hogy mire is képes a duplázott memória az iPad 2 esetében. Nincs többé oldalbetöltés, hiszen megmarad a memóriában a meglátogatott honlap. Az új 512 MB memória tehát nagyon is jót jött az új készülékbe, már csak ezért is megéri iPad 2-re váltani.

Az Anandtech beszámolója szerint pedig az új iPad 2, egyenesen leiskolázza a Motorola Xoom táblagépet is. Ami igaz-igaz, a Xoom táblának a kijelzője 1280×800 pixelméretű, szemben az iPad és iPad 2-es készülék 1024×768-as kijelzőjével, tehát mondhatnánk, hogy mivel nagyobb a kijelző mérete, több pixelt is kell megjelenítenie, de az alábbi képek szerint így is toronymagasan veri. 2011 tényleg az iPad 2 éve lesz.

Az elsőgenerációs iPad készülékben a PowerVR SGX 535-ös chip teljesít szolgálatot, míg az iPad 2-ben a már továbbfejlesztett PowerVR SGX 543 MP2-es chip dohog. Az Imagination Technologies GLBenchmark 2.0 programjának mérései szerint az iPad 2 még a nagy múltú nVidia cég Tegra 2-es grafikus chipjét is lepipálja, mely a Motorola Xoom-ban található. Érdekesség viszont, hogy bár Steve Jobs azt mondta, hogy duplamagos A5 processzor található az iPad 2-ben, a tesztelők azt is megfigyelték, hogy az iPad 2-ben magonként csak 900MHz-en pörög a CPU. Várható, hogy később (akár az iOS 5 eljövetelével) az Apple ezt szoftveresen magasabb órajelre tornázza fel. (Hasonló volt a helyzet az iPhone készülékekkel is.)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!