Az új magyar alkotmány iPad-en íródik

Helme 2011.03.02. 13:35 Egyéb, iPad 3 hozzászólás 1 201

Szájer József (Kép forrása: Mandiner)

Ismételten világelsők vagyunk valamiben. A világon az első alkotmány, ami iPad-en íródik, az a mienk. Bár nem biztos, hogy annyira örülni kéne ennek, hiszen a térség többi országában már régóta van normális. Szájer József európai képviselő blogján találtunk ezt a bejegyzést, amit minden változtatás nélkül leközlünk. A poszt elolvasható Szájer József magán blogján.

Steve Jobs biztosan nagyon megörül, ha megtudja, hogy Magyarország új alkotmánya iPadon (valójában az én iPadomon) íródik. (Most is épp ezen írom soraimat, egy hivatalos munkavacsaorán vagyok Brüsszelben, az Európai Néppárthoz tartozó Európai Bizottsági tagok és frakciónk elnöksége vannak jelen. Kicsit udvariatlan dolog blogot írni vacsora közben…)

Repülőn, vonaton, autóban, bizottsági, elnökségi vagy frakcióülés alatt, egy ilyen folytonosan úton levő, állandóan Magyarország, Belgium és Franciaország között ingázó képviselőnek ennél ideálisabb munkaeszközt elképzelni sem lehet! (Thanx Steve! God bless you! Get back to Apple, for the benefit of all of us! You are a genious!)
Megnézhetem rajta az összes elektronikus levelemet, ezen javítom, írom a különböző tervezeteket, véleményezem a beérkezett javaslatokat. Amint érkezik egy szövegjavaslat valamelyik tanácsadótól, képviselőtől vagy állampolgártól, azonnal be tudom illeszteni a szövegbe, és már küldöm is tovább véleményezésre, akárhol vagyok is. Ezt biztos nem tudnám enélkül az eszköz nélkül elvégezni.

A legjobb benne, hogy nem kell várni, mint egy normál laptopnál perceket arra, hogy egyáltalán beinduljon. Bárhol vagyok kinyitom, és minden percet ki tudok használni! Egy igazi csoda!

Mondhatjuk, hogy egy huszonegyedik századi alkotmány, huszonegyedik századi eszközön. De, hogy ez nem csupán véletlenszerű, hadd mondjam el azt is, hogy a technológiai vívmányok hasznosítása, javaslatom szerint, valamilyen formában az Alkotmány szövegtervezetében is megjelenhet. A polgárokat szolgáló államról szóló részben a következő gondolatot javasoltam: Magyarország az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és a polgárok esélyegyenlősége érdekében törekszik az új technológiai megoldások alkalmazására. Remélem, a kormánypártok, akiknek a felkérésére az új Alkotmány szövegezését végzem nem húzzák ki a tervezetből ezt a szívemhez olyan közel álló gondolatot!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.03.02. 15:53

  ipadot minden képviselőnek

  már látom magam előtt a híradót pár hónap múlva, hogy ezzel spórol a kormány majd

  (esetleg a parlamenti szavazásokat majd Ipadon adnák le :D )

  megnézném ahogy O.B és GY.F egymás AB rekordjait döntögetik meg a tanácskozás ideje alatt :D

  viccet félretéve nem rossz masina neki(k), de nem hinném, hogy Libri akció közeli áron szereznék be a gépét nálunk :S

  Én még a szóvivőknek is el tudnám képzelni az ipad ot

  nem papírokat vinnének a nyilatkozathoz, hanem ipadot kiteszi és ott van minden egy preziben

 2. Szélesy &Eacu - 2011.03.10. 19:01

  Én szerintem a Himnusz első sora helyett a Szózat elsősora jooban illene az Alkotmány első mondataihoz, "Hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar"

 3. Csako Timea - 2011.05.19. 00:32

  Isten ments!!! Mèghogy lègy hìve a Hazàdnak, ami tele van kèpviselòkkel, kereskedòkkel, meg minden fèle emberekkel… Mi csak emberek vagyun, azon kìvul, hogy sokszor pènzèrt, meg màsèrt is eladtuk hazànkat erre voltunk kèpesek. Egy Isteni àldàs persze egy egèszen màs dolog, csak O adhat igazi hazàt nèpunknek. Mit is kìvànhatnànk ettòl tobbet!!!!:)

Szólj hozzá Te is!