GMA2011 – Az iPhone 4 a legjobb mobileszköz

KeleMan 2011.02.19. 09:52 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 97

Tegnap Barcelonában véget ért a minden évben megrendezésre kerülő Mobile World Congress 2011. Ugyan az Apple nem képviseltette magát, (sőt a Nokia sem volt jelen, ők úgyis a Microsoft-tal való közös együttműködésre készülnek) mégis kaptak egy díjat. A kongresszus alkalmából egy független zsűri kihírdette a Global Mobile Awards 2011-es nyerteseit. A díjak közül a “Best Mobile Device”, azaz a legjobb mobileszköz megtisztelő címet az iPhone 4 nyerte, megelőzve a Samsung Galaxy S-t, a Google Nexus-t vagy akár a HTC Desire mobilt, de jópár táblagépet is. A bírák szerint az Apple iPhone 4 készüléke elsősorban a remek kijelző, a letisztult és gyönyörű dizájn, valamint a megfelelő anyaghasználat miatt lehet az év mobilja. Mindezek mellett fontos azonban az Apple által fejlesztett App Store is, mellyel utat mutat és egyben diktál is az okostelefonok piacán.

“Great screen, sharp design, fantastic materials, and phenomenal ecosystem for app developers. In a tight race, the iPhone 4 built on the success of its predecessors to set the pace for smart phones.”

Érdekes módon az év gyártója a HTC lett, akik egy évvel ezelőtt 2010-ben a HTC Hero mobillal győzedelmeskedtek. A HTC a kitüntetést egyrészt annak köszönheti, hogy jóformán a semmiből építették ki a cég piaci részesedését, mindemellett népszerű és tartós telefonokat készít. A Google Android rendszere sajnos nem kapott díjat, de a Google azért nem búslakodott, hiszen az Android Marketen található legjobb program díját mégis ők kapták, a népszerű Google Maps után. Az év mobilra szánt játékprogramja az Angry Birds lett (szerintem ezen senki sem lepődik meg), köszönheti ezt a forradalmian új ötletnek valamint a jelentős bevételének is, hiszen ezidáig több, mint 50 millió darabot értékesítettek a programból. Érdekes adat lehet még, hogy naponta csupán az Angry Birds különböző verzióival 200 millió percet, azaz naponta kb. 380 évet játszanak fiatalok-idősek, urak-hölgyek egyaránt. Az év alkalmazása egyébként a RIM Blackberry saját berkeiben fejlesztett Blackberry Messenger lett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!