The Daily – Megjelent “a napilap”!

KeleMan 2011.02.03. 21:10 Apple, Egyéb, iPad, Programok, Videók 2 hozzászólás 131

Rupert Murdoch, a nagy sajtómágnás már 2010-ben bejelentette, hogy elkészítik az iPad-re szánt napilapot. A bejelentést tett követte, átcsábított pár zsurnalisztát a New York Times és más neves újságtól, hogy 2011. február 2-án végre útjára indíthassák a napilapot. A The Daily nevet viselő alkalmazás a digitális sajtótermékek első olyan változata, mely naponta, közel 100 oldalban mutatja be a világ történéseit, teszi mindezt digitális formában.

A mai kor elvárásaihoz hűen töménytelen mennyiségű multimédia tartalommal zsúfolták tele az újságot. Videók, 360 fokos fényképek, játékok is találhatóak a programban. Sőt, minden egyes cikket fel is lehet olvastatni, melyeket azonban nem egy amolyan “Microsoft Sam” végez, hanem valódi emberek hangjaival rögzítettek. Így hangoskönyvként is megállja a helyét, ezen funkció pedig kifejezetten hasznos lehet azok számára, akiknek nincs idejük “elolvasni” az adott cikket pl. vezetés közben.

Az ára is barátinak mondható, az egy éves előfizetés 39,99$-ba kerül, míg egy egy hetes előfizetés 99 dollárcentbe. Sajnos a magyar boltban jelenleg nem elérhető és kérdéses, hogy később lehetőség lesz-e kipróbálni. Mindenesetre példaértékű kezdeményezés, bár az első visszhangok alapján egy teljesen átlagos alkalmazásról van szó, és nem mindenkinek tetszik az elképzelés. Kíváncsian várjuk, hogy Magyarországon melyik lesz az első olyan napilap, amely így is elérhetővé teszi majd a tartalmakat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. JamesS - 2011.02.04. 08:42

    na ez elterjedhetne nálunk is gyorsan

    mennyi fát vágunk ki feleslegesen pl egy blikk c. lap miatt :S

    védd a fákat egyél hódot!

  2. m@xsys - 2011.02.12. 18:40

    Tetszik, még az ára is!

Szólj hozzá Te is!