Döbbenetes modding: Joystickkal irányítható iPhone

Helme 2011.01.13. 22:41 iPhone, Kiegészítők 1 db 212

Már párszor beszámoltunk arról, hogy a kreatív iPhone tulajdonosok milyen meglepő dolgokkal tudnak előállni. Mostantól egy sorozatot indítunk Modding Mesterek (MM) néven, ahol hetente bemutatunk egy olyan házilag fabrikált szerkezetet, mely egy kis többlettulajdonsággal ruházza fel szeretett készülékünket. Elsőként jöjjön egy olyan gép, ami a játékélmény növelésére szolgál.

Egy angol mechanikus hozta létre ezt a robotot, melynek az a feladata, hogy adott szögbe döntse az iPhone-t. Ez elsőre nem hangzik izgalmasan, azonban ha a géphez hozzákötünk egy kontrollert, akkor máris érdekesebbé válik. Az irányítókarral nagyon gyorsan lehet váltogatni a szöget, így játékvezérlésre is alkalmas. Olyan mintha a régi idők konzoljain játszanánk.

A készítő elmondása alapján nem volt igazán nagy munka megalkotni a teremtményt, egyedül a kalibrálás jelentett problémát, de végül ezt is sikerült megoldani. Most azon ügyködik, hogy a gép magától játsszon, azaz emberi segítséget ne vegyen igénybe. Remélhetőleg erről is látunk hamarosan videót.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Karotte - 2011.01.14. 08:27

    Nem rosz! Csak a láthatósággal vannak bajok, szerintem. Vagy fölé kell hajolni? Az egy kicsit kényelmetlen lehet. Vagy valaki feltalálja a fejpántra erősített verziót is, hogy mindíg a szemed elött legyen a készülék? Mint anno a "bézbolsapkába" épített ventillátor? Akkor meg a fej mozgatásával is lehetne irányítani…

Szólj hozzá Te is!