Megjelent az iTunes 10.1 – Rövidesen érkezhet az iOS 4.2

KeleMan 2010.11.14. 15:08 Apple, iPad, iPhone, iTunes 0 db 149

Bár mindenki az új iOS 4.2-es változatát várja, sajnos annak még nem jött el az ideje. Azonban megjelent és immáron letölthető az iTunes 10.1, ami már tartalmazza az alábbi újdonságokat.

– iPhone, iPad és iPod Touch szinkronizálásának a felkészítése iOS 4.2-es rendszerrel.
– AirPlay támogatás beépítése. Ez azt teszi lehetővé, hogy a videóinkat, amennyiben rendelkezünk Apple TV-vel, vezeték nélküli hálózaton keresztül tudjuk streamelni közvetlenül a készülékre.
– Improved performance – szóval gyorsabb, jobb és stabilabb működés.

Az új verziót innen tölthetitek le.

Amúgy, mint időközben kiderült, várható volt, hogy a héten még pénteken megjelenik az új iOS 4.2-es frissítés, de ezt az Apple elhalasztotta. Ennek oka nagyon egyszerű. Gond akadt az iPad WiFi-jével és így, az Apple egy új GM, azaz Gold Master kiadást tett elérhetővé a béta teszterek számára. Reméljük jövő hétre már javítják a hibát és tolhatjuk a frissítést. Egyes források legalábbis november 16-át, keddet jelölték meg a jeles eseményként. Sajnos azonban a brit “The Telegraph” úgy tudja, és számomra ez hitelesebb forrás, hogy csak november 24-én érkezik az új iOS 4.2.

Öröm az ürömben és persze jó hír még, legalábbis az iPhone 3G készülékkel rendelekezők számára, hogy várhatóan visszaáll a rend, legalábbis sebesség tekintetében. A régebbi modellnél ugyanis a 4.0-ás verzió óta sokan arra panaszkodnak, hogy használhatatlanul belassult a rendszer. Nos az Apple azt ígérte, hogy befoltozza a hibát. A 4.1-ben próbálták már javítani, de azt lehet hallani, hogy ez igazán a 4.2-ben fog csak sikeresen működni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!