Szabadalmakat lop az Apple

Helme 2010.10.24. 22:37 Apple, Pletykák, Steve Jobs 0 db 131

Mostanában egyre többet lehet hallani arról, hogy az Apple csak azért tudta megalkotni a világ legjobb telefonját, mert összelopta a versenytársaitól a találmányait. Először minden fan tagadta ennek lehetőségét, de lassan be kell ismernünk, hogy van benne valami. Még egy 2008-as pert bukott el a világ egyik legtöbbet érő cége. A Mirror Worlds nevű társaság benyújtott egy keresetet, mivel állításuk szerint az Apple három szabadalmukat használta fel illegálisan.

A vitatott technikákat az Apple Cover Flow, Spotlight és Time machine használja. A bíróság ezt helybenhagyta, s tetemes bírság megfizetésre kötelezte a őket. Szabadalmanként 208,5 millió dollárt kell kicsengetniük. Bár a vállalatot nagyon mélyen nem fogja megrengetni a több mint 600 millió dolláros költség, fellebbeztek. Kérték a texasi bíróságot, hogy a végrehajtást állítsák le, ugyanis irreálisan magasnak tartják a büntetés mértékét. Piaci források szerint az Steve Jobs-ék azzal védekeznek, hogy ezeket már kétszer értékesítették, először 210 ezer, majd pedig 5 millió dollárért, így ezek aligha érnek ennél többet. A követelés a valódi érték százszorosát is kiteheti.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!