Apple Event “Élő” tudósítás ma este 19 órától

KeleMan 2010.09.01. 10:55 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 188

A mai nap az Apple újabb nagy média eseményre készül, mely a zene jegyében fog telni, így várhatóak biztosan új iPod-ok, de remélhetően az iPad és az iPhone 4 bevezetése körüli mizériáról is ad majd magyarázatot Steve apánk, persze – mint már megszokhattuk – jó kis statisztikák és hatalmas és elképesztő számok tükrében. Az is fontos még, hogy az Apple történelmében először, most végre úgynevezett “Live Stream”-en keresztül valóban élőben nézhetik az előadást azok, akik rendelkeznek valamilyen Apple eszközzel, legyen az akár valamilyen Mac, iPhone, iPad vagy iPod.

Erről az Apple hivatalos sajtóközleményben tájékoztatta a tisztelt nagyérdeműt. Ami ebből fontos:

Apple® will broadcast its September 1 event online using Apple’s industry-leading HTTP Live Streaming, which is based on open standards. Viewing requires either a Mac® running Safari® on Mac OS® X version 10.6 Snow Leopard®, an iPhone® or iPod touch® running iOS 3.0 or higher, or an iPad™. The live broadcast will begin at 10:00 a.m. PDT on September 1, 2010 at www.apple.com.

Szóval este fél hét fele kezdünk! Addig is, ha alkalmatok van, úgy látogassatok vissza az oldalra a mai nap többször is, hiszen este hétig szeretnék nektek bemutatni még pár dolgot az Apple eljövendő fejlesztéseiről is. Várunk benneteket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Jozsoo - 2010.09.01. 13:45

  Biztos klassz lesz. Az Apple nagyot fog dobni. De a mostani nem az első ilyen elő közvetítés — bár az igaz, az utolsó 2004-ben volt, a Macworldön.

  • KeleMan - 2010.09.01. 17:43

   Én arra gondoltam, hogy ez az első, amit ilyen live streaming technikával fog tolni. Nyilván eddig is elérhetőek voltak a keynote-ok, meg lehetett azokat nézni, de csak másnap.

 2. Jozsoo - 2010.09.01. 18:40

  Íme, egy forrás arról, hogy a mai nem az elsõ Apple live streaming lesz: http://www.electricpig.co.uk/2010/09/01/apple-eve

  De a lényeg: még 2 óra és jön az Apple karóra (vagy nem) :)

  • KeleMan - 2010.09.01. 19:45

   Szia! Ez egy mai hír, el is olvastam, de itt pont azt írják az első mondatban, hogy "Ez lesz az első alkalom, hogy az Apple felkínál egy élő adást (live stream) mióta az Apple 2004-ben megtartotta az első keynote-ját a Macworldon." Én legalábbis így fordítottam. De azért köszönöm, de mindegy is, nem ez a lényeg, hanem, hogy még 45 perc és minden kiderül. Szerintem amúgy azért is csinálják most ezt a live stream-es dolgot, mert lehet, hogy az iTunes-ban végre elérhető lesz a saját zenéink streamelése is.

Szólj hozzá Te is!