StarCraft II segédprogramok iPhone-ra

KeleMan 2010.07.11. 16:13 Apple, iPhone, Programok 5 hozzászólás 218

2010. július 27-én fog megjelenni a Blizzard egyik várva várt stratégiai játékának, régóta dédelgetett második része. Ez nem más, mint a StarCraft II. Szerencsére én is hozzájutottam egy béta kulcshoz, mellyel a nyílt béta időszak alatt volt szerencsém kipróbálni a játékot. Röviden és tömören, baromi jó. Simán év játéka, de akár évtized játéka esélyes is. A játékban 3 faj közül választhatunk, Terran, Zerg és Protoss. A játék lényeges eleme, hogy amolyan kő-papír-olló stratégia alapján nagyon sok nyerő taktika van, de mindegyikre megvan a megoldás. Sosem lehetünk biztonságban, hogy az ellenfél mivel támad ránk.

Ilyenkor jöhet jól az iPhone vagy iPod Touch készülékünk. Bár az igazi stratégák fejből vágják, hogy mely egységnek mi a gyengéje és mellyel lehet rá a legmegfelelőbb counter attack-et nyomni, de azért jól jöhet, ha ott van kéznél az Apple kütyüje. 2 olyan programot is ajánlanék a figyelmetekbe, mely tartalmazza a StarCraft II minden egyes fajának az épületeit, az egységeit, valamint egyéb extrákat.


Letöltöm!

Az egyik egy ingyenes program, mely a Dominate SC2 nevet viseli, míg a másik már egy fizetős, de grafikailag annál szebben kivitelezett StarCraft 2 Assistant nevű. A Dominate SC2 program egyik előnye a kódex, mely ABC szerinti sorrendbe gyűjtötte a programmal kapcsolatos összes kifelyezést. Megtudhatjuk például, hogy mit is jelent az MMM (Marine, Marauder, Medivac), vagy az APM (Attack Per Minute) kifejezés.

Nagyon szépen össze vannak foglalva a játék egységei és épületei is, valamint azok árai, életerejük, sebzési rátájuk, stb. De a legjobb talán, hogy minden egyes egységre megmutatja, hogy mi ellen ajánlott bevetni azt és mi az, amitől hamar kifekszik. Van beépített Tech-Tree azaz fejlődési fa is. Sajnos reklámot is építettek a programba, de ez már az ingyenes programokkal már csak így van.


Letöltöm!

A másik program, az általam is használt StarCraft 2 Assistant. Minden benne van, mint az előzőbe is, de lényegesen szebb a kivitelezése a programnak. Játék tippek is vannak benne, hogy mit hogy érdemes és mikor gyártani, sőt még taktikai leírások is megtalálhatóak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

  1. igali - 2010.07.11. 21:37

    Ezt a játékot én is nagyon várom!

    Remélem már aznap valaki feltölti a crackelt változatot!

  2. igali - 2010.07.28. 00:18

    Hm, sajna ma még nem sikerült játszanom vele.Egyeseknek már müxik, mások mint én is kínlódunk, hogy végre fel tudjuk telepíteni.

    Jó lenne egy olyan, amit normálisan fel lehet telepíteni, és normálisan menne a játék, a mentés stb…

    KeleMan! Neked már meg van? Müxik neked? Tudsz adni egy linket, torrent fájl-t ahonnan letöltötted (mert gondolom nem vetted meg :P )?

    Ja és kíváncsi vagyok iPone-ra, iPod Touch-ra mikor fog megjelenni,és nem e fogunk abban csalódni!

    • KeleMan - 2010.07.28. 14:46

      Én a szegedi 576kbyte üzletben vettem meg tegnap a CE-t, már ha a SC2-re gondolsz. Nekem teljesen jól működik. Aktiváltam a Battle.net oldalon, aztán játszottam hajnal 3-ig. :)

Szólj hozzá Te is!