Légy Te is iPad és iPhone fejlesztő!

KeleMan 2010.06.30. 10:26 Apple, iPad, iPhone, Videók 5 hozzászólás 755

Az Apple nemrég kiadott egy videót, melyben már meglévő csúcskategóriás programok fejlesztői mesélnek arról, hogy milyen nagy királyság is az Apple eszközeire (iPhone, iPad) való fejlesztés. Maga a videó nagyon szépen van fényképezve, én rögtön kedvet is kaptam hozzá, hogy amint beszerzek egy iMac-et, azonnal letöltsem az SDK-t és valami tök alap programmal, de nekiálljak kódolni! :D Mert kódolni jó! Igaz, hogy kell hozzá egy nagyfokú programozási tudás és elhivatottság, de ha ez adott, akkor semmi sem menthet meg attól, hogy halálra keressem magam az ilyen 0,79€-s alkalmazásokkal! :D Találtam is két nagyon hasznos olvasmányt, amit ezúton is ajánlanék minden kedves programozó figyelmébe. Mindkét fájl egy-egy pdf fájl, amit az Alkalmazasfejlesztes.blogspot.hu címről lehet letölteni, de be is linkeltem nektek.

Objective-C Runtime alrendszer
BecomeAnXcoder

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. joke23 - 2010.06.30. 14:08

  ha valaki esetleg unatkozna és leforditaná a videót annak örülnék:DD

 2. CooBy - 2010.07.23. 07:11

  KeleMan:

  Ha tudsz kódolni, az még nem elég, hogy szénné keresd magad a €0,79-s appokkal. Jelenleg kicsivel több mint 220ezer app található az AppStore-ban. Ahhoz, hogy jól keress vele, jó ötletnek kell lennie (nem egy 48. zseblámpa alkalmazás a többi 47 mellé), és marketingelni kell keményen. Azt olvastam, hogy mára már csak a TOP200-akban van jelentős mozgás. Azok a híres sikerstoryk csak az AppStore két évvel ezelőtti indulása után léteztek, amikor még kevés volt fejlesztő és az app, és sok telefont adtak el. Mára – igaz telefon még mindig sok van – több mint másik 48ezer fejlesztővel kell versenyezned.

  Ezzel nem lebeszélni akarlak, csak hajrá! Hisz én is most tanulgatom a fejlesztést iPhone-ra.

  • KeleMan - 2010.07.23. 09:09

   Igen, tudom, köszi! Nyilván az első egy évben voltak nagy mozgolódások, meg most ugye az iPad miatt még arra vannak sikersztorik, de a legtöbb fejlesztő ott is az iPhone programot kódolja át iPad-re. Az ötlet kellene. Azon töröm a buksim, hogy mi lehetne az, ami átütő siker lenne. Zseblámpás progit t nyilván nem csinálnék, de valami jófajta kis logikai játékot talán igen. A marketinggel nem lenne baj, de nyilvánvaló, hogy az EA-t, Gameloft-ot nem nagyon tudnám megszorongatni! :D

 3. CooBy - 2010.07.23. 13:35

  Hát igen. Az EA és Gameloft kategóriájú játékokhoz kevés egy ember. De ott van pl. annak a félmagyar srácnak az esete, a logikai játékával:
  http://www.youtube.com/watch?v=1tG33WaB1uw
  Egy ilyet "símán" össze tud dobni egy ember is. Ő, ha jól tudom, 250e dollárt keresett vele 2 hónap alatt. Én igazából már 1-2 ezer dolcsinak is nagyon örülnék egy appal. :)

  • KeleMan - 2010.07.23. 14:03

   Hát igen, a Trism az jól fogyott, sőt elvileg készül a 2. része is. Nekem még a Boxed In első és második része az, ami nagyon bejött! Valami hasonlóban gondolkodom!

Szólj hozzá Te is!