Lezárult a szavazás! Új szavazás indult!

KeleMan 2010.05.05. 08:13 Apple, iPad, iPhone, Szavazás 2 hozzászólás 112

Lezárult az előző szavazásunk. Arról érdeklődtünk, hogy ki mennyit költ az Apple online boltjában, az AppStore-ban egy adott hónapban. Jöhet a konklúzió. Bár előre leszögezném, hogy az egyik szemem sajnos sír, de a másik nevet. Kezdjük talán az örömtelibb ténnyel. Összesen 173 db szavazat érkezett a közel másfél hónap alatt, ez eddig rekord! Azonban szomorú vagyok, mert kiemelkedő arányban, de az első helyen végzett azon szavazatok száma, amelyek alapján csak Jailbreak-es telefonra töltenek le programot olvasóink.

Összesen 58-an (az összes szavazat 34%-a) vállalták, hogy Jailbreak-es telefonnal rendelkeznek és nem fizetnek az alkalmazásokért. 1 szavazattal ugyan, de lecsúszott a “Csak ingyenes programot töltök le” válaszlehetőség. Erre 57-en voksoltak, a szavazók 33%-a. Ezen két válaszlehetőségből pedig kiderült az, hogy miért is sír a másik szemem.

Az összes szavazó 67%-a (115 szavazat) mondta, hogy vagy Jailbreak-es vagy csak ingyenes programot tölt le, azaz egyáltalán nem fizet a programokért. Ez persze nem jelenti azt, hogy ez olyan nagy baj, hiszen a szavazatoknak csak a 34%-a használ Jailbreakes telefont, a fennmaradó 66% pedig így vásárolt már akár ingyenes, akár fizetős tartalmat is, tehát regisztrálva van az Apple boltjában.

Érdekes az is, hogy aki hajlandó áldozni a programokra, az egy adott hónapban, több, mint 8€ felett vásárol. A szavazó 10%-a (18 szavazat) állítja, hogy egy hónapban közel 2.000 Ft-ot, vagy annál többet is költ alkalmazásokra, ami azért elég szép összeg. A többi vásárló összetétele rendkívül vegyes, de jól látni, hogy az alkalmazások árainak lélektani határa a biztos vásárlóknál valahol a 4€ között mozog.

És most jöjjön is az új szavazás kiírása, hiszen megjelent az Apple új csoda készüléke, az iPad. E hónapban az alábbi kérdésre várjuk szavazataitokat. “Tervezed-e iPad készülék vásárlását? Ha igen, úgy melyik modellt választanád?”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!