iPhone 4G – iChat csak WiFi-n?

KeleMan 2010.04.28. 16:48 Apple, iPhone, Pletykák 1 db 125

A napokban ugye kiderült, hogy eltűnt/elveszett/ellopták/megtalálták/visszakerült egy iPhone 4G prototípus. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki hallott róla, de aki nem, az se bánkódjon, mert nem maradt le semmiről. Sőt! Szerintem jobban is járt, mert így talán még örömet is fog szerezni Steve apánk, amikor bejelenti az új csodát. Mi e miatt is nem írtunk róla, mert már olyan durván bulvár jelleget öltött az egész, hogy azt mondtam hagyom a fenébe. Jellemtelennek tartom az egész Gizmodo-t, azért amit csinált! Mindegy! A lényeg viszont. Az új iPhone 4.0-ás SDK második béta szoftverében figyelmes programozók észrevették az alábbi kódsorokat és megjegyzéseket:

IMAVCHAT_COULD_NOT_CONNECT_NO_REMOTE_WIFI = “The video call could not connect because a remote Wi-Fi connection could not be established.”;
IMAVCHAT_DISCONNECTED_NO_LOCAL_WIFI = “The video call disconnected because the local Wi-Fi connection was lost.”;

Namármost az egésznek a lényege, hogy amennyiben az új iPhone-ban lesz videotelefonálás (iChat), – márpedig lesz!!! – úgy az elviekben a fenti sorok alapján csak WiFi-n keresztül fog működni. Ezen kívül egyesek még felfedezték azt is, hogy az Apple és Steve Jobs által az iPhone OS 4.0 bemutatóján elhangzott és talán ősszel érkező GameCenter (hasonló, mint az XBox 360) alkalmazás is fogja használni a videohívás funkciót, melyről az alábbi sorok tanúskodnak.

IMAVCHAT_ERROR_NO_SUCH_PLAYER_ID = “No Such Player ID”;
IMAVCHAT_ERROR_NO_SUCH_ACHIEVEMENT = “No Such Achievement”;
IMAVCHAT_ERROR_UNRECOGNIZED_GAME_DESCRIPTION_HEADERS = “Unrecognised Game Descriptor Headers”;
IMAVCHAT_ERROR_NO_SUCH_GAME = “No Such Game”;

Azt megértem, hogy kint az USA-ban, ahol kb. 300 millióan élnek, a kinti mobilszolgáltatóknak, pl. AT&T nincs olyan hálózata, ami ezt az irdatlan adatmennyiséget elbírná. De könyörgöm! Az, hogy pl. egy magyar T-Mobile – ami világviszonylatban is az egyik legjobb hálózat – csak e miatt ne használhassa a 3G-t videóhívásokra, főleg, hogy hamarosan indítják az LTE-t is, enyhén vicces. Csak azért, mert Cupertinoban valaki azt mondja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!