Az iPad böngészője a Safari, de vajon jó ez nekünk?

KeleMan 2010.04.04. 01:02 Apple, iPad 0 db 496

Handrás mellett Kaprinay Zoltán is New York városában volt a nagy eseményen, ő is szerzett iPad-et. A blogjában Zoltán közzétett pár magyar weboldalt, amelyet már iPad-en tekintett meg. Rövid levelezés alapján kérésemre megnézte az ihungary.hu weboldalt, készített egy “PrintScreen”-t is. A képet el is küldte a részemre, melyet ezúton is újra köszönök neki. Pont a miatt kértem ezt, mert kíváncsi voltam nagyon, hogy majd ha a kezemben fogom tartani a saját táblámat, vajon hogy fog rajta kinézni az ihungary.hu. De sajnos megdöbbentem. Az oldalt Mozilla Firefox-ra optimalizáltam, az oldal szélessége pedig nem haladja meg az 1024 pixelt. Ettől függetlenül a legújabb IE8, valamint Safari böngészővel is megfelelően jelenik meg PC-n vagy akár Mac-en is. Az iPad-en azonban más a helyzet…

Valami oknál fogva alapban ha az iPad betölti az oldalt, akkor a weblap két oldaláról eltűnik a szürke színű háttér, sőt a bal oldalhoz igazítja a fehér részt, valamint a jobb oldalon levágja az oldalt. Pedig a PC-s Safari megfelelően jeleníti meg az oldalt. Vajon miért van ez??? Mert Zoltán oldalán láttam a többi képet is, és ott is van pár oldal, ahol ugyanezt a problémát tapasztaltam, pl. szifon.com. Aki tudja esetleg a választ, az kérem jelezze!!! Előre is köszönöm.

Mozilla Firefox – 3.5.9

Safari 4.0.3 (531.9.1)

Internet Explorer 8.0.6001.18762

iPad (Safari)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!