Hol vagytok iPhone-ok?

KeleMan 2009.12.28. 06:55 Apple, iPhone 0 db 137

Az Apple csak arról ad ki rendszeresen adatot, mennyi iPhone-t sikerült eladnia. Most az is kiderül, hogy hova mennyi került belőle eddig.

A mobilreklámmal foglalkozó Admob elég jó terepet biztosít magának a kutatásokra, hiszen rengeteg készüléken jelenít meg hirdetéseket. Most egy nem túl kicsi, 25 milliós minta alapján mérték fel azt, hogy milyen a világon az iPhone-ok és iPod Touch-ok eloszlása, hol van belőlük igazán sok.

A diagram számain nincs túl sokat magyarázni, csak hozzátenni tudunk néhány érdekességet. Úgy tűnik, az iPhone ott a legsikeresebb, ahol már az első modell is jelen volt. Szintén érdekes lehet, hogy a néhány országban, például Japánban tapasztalható növekedés valószínűleg rendesen megváltoztatja majd az arányszámokat, például az amerikai 50 százalékhoz képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!