Beats Fülhallgatók – A fémes, a fényes, a vad és a különleges

Helme 2013.09.04. 12:52 1 db 5 986
Beats Fülhallgatók – A fémes, a fényes, a vad és a különleges

Milyen fülhallgatók lehetnek azok, melyből, ha négyet egymásra pakolunk akkor értékben pár ezer forinttal többet kóstálnak, mint egy 16 gigás WiFi+4G iPad mini? Természetesen a Dr. Dre nevével fémjelzett Beats termékek. Ismételten prémiumkategóriás fülhallgatókat teszteltünk. Fémes, fényes, sötét és különleges, ha csupán címszavakban kellene jellemezni őket.

A Beats márkát már 2006-ban megalapították, azonban az igazi áttörés csupán 2008-ban jött el a Beats by Dr. Dre Studio fejhallgató piacra dobásával. Korábban már leteszteltük a Beats Studiot, ami nagy hatással volt ránk, így az iSTYLE-tól tesztelésre kölcsönkapott urbeats, beatstour, hearthbeats és a powerbeats elé is magas lécet helyeztünk, melyet reményeink szerint át tudnak ugrani.

Míg fejhallgatóknál a minőségibb termékek alsó kategóriája nagyjából 20 ezer forintnál kezdődik, addig normális fülhallgatót már 8-9 ezer forintos áron is lehet kapni. Az általam tesztelt fülhallgatók árcédulájára 28900 és 44900 forint van ráírva. Az alábbi sorokból kiderül, hogy vajon érdemes-e ennyit áldozni ezekre…

UrBeats – A fémesAz UrBeats a tesztünk egyik legolcsóbb tagja a maga 28900 forintos árával. Ezért a pénzért azonban prémiumminőséget kapunk. Maga a szerkezet egy gyönyörűen megmunkált fém házba van rejtve, melynek az a fő funkciója, hogy csökkentse a külső zajokat. Ugyanis a zenét úgy nem lehet élvezni igazán, ha indifferensé válunk azért, mert az indokolatlan hangok tönkreteszik az élményt.

A csomag tartalmaz még többfajta gumit, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a hallójárat vége mindenkinek más alakú, így ami az egyik embernek maga a tökély, lehet a másiknak nem. Van csúcsos, kerek, nagy és hosszított is, tehát a választék elég nagy.

Az UrBeats azoknak ajánlott, akik egy olyan kis kompakt fülhallgatót szeretnének, ami tényleg rendesen össze van rakva (nem szakad el a harmadik használat után) és fontos az, hogy a tolakodó városi zajok ne torzítsák el a zenét. Persze a zajszűrést nem lehet összevetni egy fejhallgatóéval, azonban ennek sem kell szégyenkeznie, hozza azt, amit az ember elvár Dr. Dre-től.

Beatstour – A sötétből jövő erőA hivatalos ismertető szerint a Beats Tour fülhallgatók arra lettek tervezve, hogy tökéletes hangzást biztosítsanak bármilyen intenzitású, vagy hangerejű zenénél, hangtorzítás nélkül. A nagy szavakat pedig maga a teszt is alátámasztotta. Ez volt a személyes kedvencem a teszthét alatt. Igazából szavakban nem is lehet kifejezni azt, hogy mitől más, mint bármilyen eddig próbált fülhallgató, ezt érezni kell.

A hangminőség páratlan, tisztán szólnak a mélyközép-hangok, pont úgy van bekalibrálva, hogy élvezettel lehessen hallgatni minden dalt. Természetesen basszust nem igazán kell keresni, sajnos a technika valamiért nem tart még ott, hogy belesűrítsenek egy parányi szerkezetbe valami olyat, mint ami a Beats nagy testvérénél van, viszont összességében ez a termék az, amire azt mondja az ember: kell nekem! A BeatsTour ára az iSTYLE-nál 44990 forint, de ezt tényleg nem lehet összehasonlítani semmivel, mindenképpen ki kell próbálni.

Heartbeats – LadyGaga által tervezett vadságA Heartbeats-et Lady Gaga tervezte. A hírek szerint a Beats csapatával több hónapon keresztül dolgoztak azon, hogy megfelelő anyagminőségből készüljön a termék. A dizájn vadságot sugároz, ami vélhetően a Lady Gaga fanatikusoknak nagyon tetszeni fog. Ebben még a kábel is exkluzív: nem egyszerű gumiból van az anyag, hanem bőrből.

Ez egyértelműen a kis “szörnyecskéknek” (így hívja Lady Gaga a rajongóit – a szerk.) készült, pontosan jellemzi az előadó világát. Hangzásilag az UrBeats-hez hasonlít, így az ára is megegyezik vele: 28900 forintért lehet a Tied

PowerBeats – A különlegesTesztünk végére hagytuk a PowerBeats fülhallgatót ugyanis ez a legkülönlegesebb. Az NBA-sztár, LeBron James segítségével készült, ugyanis eddig nem igazán talált olyan megoldást, ami jó lett  volna számára. Hangzásilag az összes közül ez viszi a prímet, vélhetőleg azért, mert két hangsugárzót rejt a szerkezet.

Cseppet nehézkes felhelyezni, de amint rátapadt a fülünkre, szinte lehetetlen levenni: futás alatt sem fog leesni. Végre egy olyan fülhallgatót is találtunk a piacon, ahol basszusról nem csak kínkeservesen tudunk beszélni. A zajcsökkentés viszont itt jóval kisebb, pont azért, hogy sportolás közben azért tudjunk figyelni a külső zajokra és ne sérüljünk meg. Az iSTYLE-nál 44900 forintért vásárolható meg.

A kínálat tehát adott: számos szempont alapján lehet választani, ha az ember Beats fülhallgatót szeretne magának. Érdemes személyesen megnézni őket az iSTYLE valamelyik üzletében, hiszen lehet, hogy valamelyikbe azonnal beleszeretsz.

Beats Fülhallgatók – A fémes, a fényes, a vad és a különleges
Beats Fülhallgatók – A fémes, a fényes, a vad és a különleges
Összesen
5

Dizájn

Minőség

Használhatóság

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. attila - 2014.06.16. 19:26

    Hát azért egy jó fejhallgató nem ebből a körből kerül ki…..

Szólj hozzá Te is!