Kiderült hogyan szivárogtatták ki az iOS 9 iBoot forráskódját

HusztiD 2018.02.12. 09:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 384

ios_9_ipad_iphone-800x481

Az előző hét vége előtt beszámoltunk az eddigi egyik legnagyobb szivárogtatásról, hiszen egy GitHub felhasználónak sikerült hozzájutnia az iOS 9 iBoot forráskódjához, amit boldogan megosztott a nagyközönséggel. Úgy tűnik, hogy nem kellett sokat várni a teljes sztorira, hiszen a Motherboard egy újabb beszámolóval állt elő, melyből mindent megtudhatunk.

Egy meg nem nevezett, de alacsony beosztású Apple munkatárs állt a szivárogtatás mögött. Az információk alapján emberünk nem azért szivárogtatott, mert haragudott volna az Apple-re, vagy mert egyéb baja lett volna a vezetőkkel, hanem szimplán azért, mert a barátai rávették, mondván hogy jó buli lesz. Az történt ugyanis, hogy a fiatal szivárogtatót megkérték a szintén fiatal barátai, hogy apránként csempéssze ki az iOS 9 iBoot forráskódját és hozzá az eszközöket.

Elviekben egy öt tagból álló csoportról beszélhetünk, kiknek szándéka első körben nem a szivárogtatás volt, hanem az, hogy megvizsgálják a sebezhetőségeket és lehetőségeket. Leginkább a jailbreakelés miatt volt érdekes a csapat számára a forráskód. Mivel egy fiatalokból álló csapatról beszélünk, így nyilván kérdéses volt, hogy mikor durran ki az a bizonyos lufi.

_1518084713

Ha hihetünk az infóknak, akkor a mostani GitHub-os eset előtt szivárogtatták ki a forráskódot, de miután eljutott GitHub-ra, így onnantól kezdve nem volt visszaút. A meg nem nevezett informátor egyébként tisztában volt vele, hogy a fiatalok valamelyike idővel megszegi a megállapodást és megosztja a nagyközönség számára az iBoot forráskódját.

Szerencsére az Apple időben reagált a téma kapcsán, s elmondták, hogy nem történt nagy baj, hiszen ha mindig naprakészek vagyunk a szoftverfrissítéseinkkel, akkor minket nem fognak érinteni a korábbi rendszer sebezhetősége.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!