Térerő nélkül is telefonálhatunk majd az iPhone 13 szériával

HusztiD 2021.08.31. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 619

Az Apple nagyot dobott az iPhone eladásokon azzal, hogy előző évben bevezette az 5G-t, ugyanis az elmúlt elemzések alapján jobban tarolnak az almások, mint eddig bármikor. Ha minden igaz, akkor most egy újabb technológiát mutathatnak be az iPhone 13 szériával.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 13 modellek úgynevezett LEO (low-earth-orbit) kommunikációs módot kapnak. Ez lényegében azt jelenti, hogy nem lesz szükség térerőre, sem 4G-re, 5G-re ahhoz, hogy hívásokat kezdeményezhessünk.

A Bloomberg időközben arról számolt be, hogy ugyan ez lesz a következő iPhone széria újdonsága, azonban nem lesz még egyből elérhető. Amennyiben igazak ezek a hírek, akkor arra tippelnénk, hogy egy jövőbeli iOS frissítéssel tenné ezen funkciót elérhetővé a kaliforniai vállalat.

Ha minden jól megy, akkor a LEO-hoz a chipet a Qualcomm gyártaná. Arról egyelőre még nem tudni, hogy ezen technológiával miként működnének a hívások, de feltehetően csak iPhone és iPhone közötti kommunikációra lenne elegendő, akárcsak az iMessage szolgáltatás esetében.

Legyünk türelemmel, hiszen az Apple hamarosan bemutatja az idei évi csúcsmodelleket.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!